Kalesija 24°

Mještani Babajića danas organizuju javno okupljanje: Pokrenuto pitanje sigurnosti građana na spornoj dionici puta Tuzla – Zvornik

Dionica puta Tuzla – Zvornik jedna je od opasnijih u regiji po pitanju sigurnosti učesnika u saobraćaju što potvrđuju česte saobraćajne nesreće i mnogobrojne žrtve. Kako bi se tome stalo u kraj, mještani naselja Babajići su samoinicijativno započeli aktivnosti na rješavanju tog problema. U našu redakciju je stigao dopis mještana naselja Babajići koji ćemo u cijelosti objaviti.

Mjaštani naselja Babajići pokreću aktivnosti na konačnom rješavanju pitanja svoje bezbjednosti kao učesnika u saobraćaju na Magistralnom putu Tuzla – Kalesija u pomenutom naselju. Svakodnevna izlijetanja vozila sa puta i stradanje mještana Babajići daje nam za pravo da se konačno upustimo u borbu sa odgovornim kako bi se pomenuti dio magistrale dodatno uredio . S tim u vezi najavljujemo okupljanje građana u petak, 3. maja u 18 sati na lokaciji kod autobuske stanice za Tuzlu sa ciljem izbora odbora koji će ispred građana voditi sve aktivnosti i odrediti smjernice i plan do konačnog rješavanja ovog pitanja. Na ovaj način se namjerava izbjeći nekontrolisano okupljanja mještana i blokada putne komunikacije Tuzla – Zvortnik na koju se već duže vrijeme spremaju mještani naselja. Želimo da u okvirima zakona i po demokratskim principima aktiviramo odgovorne organe da riješe ovaj naš problem.

Mještani naselja Babajići

Edhem Smajić

babajici

Kalesija Online će pratiti sve aktivnosti naših sugrađana na rješavanju problema sigurnosti na ovoj opasnoj dionici puta.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE