Kalesija 31°

Ministar obrazovanja Mirsad Kunić oštro kritizirao Sindikat obrazovanja

kunic1Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture TK dostavio je redakciji Danas.info mail koji su dobili na službenu e-mail adresu Sindikata, poslanu od strane ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, Mirsada Kunića.

˝Duboko svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj se trenutno nalazimo, važnosti funkcija koje obavljamo a u cilju zaštite dostojanstva i ugleda ljudi koje predstavlajmo, ne možemo i nećemo pristati na ministrov nivo i način komunikacije, pa se suzdržavamo od bilo kakvih komentara. Zato pitamo Premijera Vlade TK i zastupnike Skupštine TK da li podržavaju iznesene stavove Ministra, a javnosti ostavljamo da izrazi svoj stav o navedenom istupu ministra Kunića˝, saopćeno je iz Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture TK.

Samo da znate, gospodo sindikalci, niste uvršteni u komisiju zato što ste zaslužili niti zato što ste me ubijedili da morate biti, već zato što se nisam mogao nositi sa vašim bolesnim ambicijama da se petljate u ono što vam nije posao, sa vašim političkim frustracija i sa vašim prljavim manipulacijama medijima i masom nezadovoljnih prosvjetara.

U Članu 2. vašeg Statuta stoji:

„Sindikat sačinjavaju svi učlanjeni zaposlenici koji su zaposleni u djelatnosti osnovnog obrazovanja i odgoja i lica iz člana 9.stav 1. i 2. ovog Statuta.

“ Imate li vi pravo baviti se sudbinom onih koji po prirodi stvari ne mogu biti članovi Sindikata? Ako ste uveli članarinu i za nezaposlene sa biroa – onda je u redu.

Baviti se svim i svačim znači – ne baviti se ničim! A to dalje znači – raditi još deset godina na zbrinjavanju onih koji 10 i više godina rade na određeno. Samo što ćete tada, bojim se, morati pomjeriti granicu na 20 i više. Nemojte, milim vas, sebe poistovjećivati sa Sindikatom, ako sam protiv vašeg neodgojenog ponašanja i vaših ambicija da upravljate političkim tokovima i radom MONKSa, što sam prepoznao tokom naših susreta, to ne znači da sam protiv članstva sindikata obrazovanja, protiv mojih kolegica i kolega koji rade u školama TK. Zaslužili su/smo mnogo bolje predstavnike nego što ih sada imaju. Još manje sam protiv desetina i stotina nezadovoljnih (nezadovoljnih, između ostalog, i nečinjenjem Sindikata na rješavanju njihovih problema) koji su prošli kroz moju kancelariju, koji se nalaze na nekoliko spiskova (10 i više godina, borci, djeca poginulih boraca, zlatni studenti, instruktivna nastava i sl.).

Nadam se da će vas i drugi vrlo brzo prozreti.

Mirsad Kunić

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Saradnja Federalnog ministarstva okoliša i turizma s predstavnicima n …

Zbog neninih dimija zavolio tradiciju: Dženan Čekić (21) narodnu no …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE