Kalesija 15°

Ministar Emir Suljagić podnio ostavku

Ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo poslao je premijeru Fikretu Musiću pismenu ostavku.

Nakon brojnih pritisaka jednog dijela javnosti i poglavara Islamske zajednice reisa Mustafe Cerića, Suljagić je podnio pismenu ostavku. Razlog je to što nije želio povući Odluku o tome da vjeronauka više ne ulazi u prosjek ocjena u KS.

Podsjetimo, Suljagić je jučer istakao da ne namjerava podnijeti ostavku niti povući Odluku o tome da vjeronauka ne ulazi u prosjek ocjena.

Vlada Kantona Sarajevo poslala je jučer saopćenje za javnost u kojem su naveli da nikada nije postojao plan ili namjera da se ukine predmet “Vjeronauka” te da su sve odluke i instrukcije Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo donesene u skladu i duhu zakona KS i BiH te da bi bio uveden red i ukinuta dugogodišnja neuređenost u ovoj oblasti.

Ministri u Vladi Kantona Sarajevo i zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo iz Stranke demokratske akcije (SDA) ogradili su se od tog saopćenja.

“Ministri u Vladi KS iz reda SDA odbacuju data saopćenja kao obmanjivanje javnosti jer ne odražavaju usaglašene stavove s Kolegija Vlade i kao takvi ozbiljno urušavaju proklamovane principe partnerstva”, rečeno je u saopćenju iz SDA.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

Srce djeteta je ogromno! Bajramsku radost djeca iz živiničkog vrtić …

VIDEO/ “Prije je u selu bilo 50 kuća, svima smo nosili kurbane& …

“Slatki petak” za Amara Subašića

“Sportske igre mladih” nastavljaju se 24.06. u Kalesiji/Prijavite …

CLOSE
CLOSE