Kalesija 20°

Milan Bećarević, ubica Hasana Džafića i Rifeta Muminovića i dalje slobodno šeta Kalesijom

Kalesija-Online (32)Prije 16 godina, tačnije 14. novembra 1997. godine, u mjestu Vukovina u općini Kalesija desio se svirepi zločin. Bivši mještanin sela Zelina Milan Bećarević, poznati predratni nacionalista i ratni pripadnik Vojske RS-a, ubio je mještane Donjih Rainaca Hasana Džafića i Rifeta Muminovića.

Ubistvo je izvršio iz automatske puške i ostavio tijela nesretnika u šumi u kojoj su sjekli drva. Cijeli slučaj preuzelo je Tužilaštvo TK, odnosno tužilac Silva Stanković. Do danas, nije se pomaklo sa mrtve tačke, osim što je utvrđeno ko je ubica.

Porodice i djeca ubijenih konstantno pokušavaju naći pravdu. Iz Tužilaštva TK im ne daju nikakve informacije, osim, kako smo saznali od člana porodice Muminović, da je za zločincem Milanom Bećarevićem raspisana potjernica.

Kada su u pitanju branioci BiH za kojima je srbijansko pravosuđe raspisalo potjernice, oni se u rekordnom vremenu hapse i privode uglavnom nenadležnim sudovima. Kada je u pitanju dokazani zločinac Milan Bećarević, navodne potjernice ne igraju veliku ulogu.

Kako saznajemo od mještana sela Zelina, Bećarević je prije samo nekoliko mjeseci viđen u tom selu, i sa ponosom je tu proveo određeno vrijeme. U Tužilaštvu TK o tome ništa ne znaju.

Da li će Tužilaštvo TK cijeli slučaj pokrenuti sa mrtve tačke, ostaje da vidimo. Dosije.ba će sigurno uraditi sve što je u našoj moći da ovaj neviđeni zločin dobije dimenziju koja će pomoći konačnom rješavanju ovog zločina i donošenju pravde porodicama ubijenih Rifera i Hasana piše DOSIJE.BA

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

Pripreme za narednu sezonu u FK “Bosna” počinju 1.jula

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

CLOSE
CLOSE