Kalesija 25°

Memrijalni turnir OŠ Kalesija

Pehar otišao u Sapnu

OŠ Kalesija je 15. puta zaredom organizirala memorijalni malonogometni turnir koji se igra u znak sjećanja na poginule borce Dževada Bukvarevića i Jakuba Mujanovića, nekadašnje nastavnike ove škole. Na turniru je učestvovalo 6 ekipa OŠ Kalesija – nastavnici, OŠ Kalesija – učenici, OŠ Sapna, MSŠ Kalesija, Policijska stanica Kalesija i Općina Kalesija.
Prvo mjesto i pobjednički pehar sasvim zasluženo osvojila je ekipa OŠ Sapna, koja je u završnom dijelu turnira pobijedila MSŠ Kalesija 2:0 i Općinu Kalesija 4:1. Bolji od ostalih u ekipi iz Sapne bili su Mujo Salihović, Zehrudin Karić i Nešad Huremović. U utakmici koja je odlučivala o drugom mjestu općinari su deklasirali profesore iz Mješovite srednje škole i pobijedili 4:1. U ekipi Općine na golu je briljirao Fahrudin Sinanović, koji se posebno istakao u utakmici proti policajaca kada je odbranio tri penala i odveo svoju ekipu u završnio dio takmičenja. Najbolji igrač u ekipi MSŠ Kalesija bio je Sead Alić.

Za ekipu učenika OŠ Kalesija nastupio je i Miarlem Ramić, dječak na kojeg su oko bacili Arsenal, Milan i drugi evropski klubovi, dok su za nastavnike OŠ Kalesija nastupili, između ostalih, i direktor Admir Avdić i njegov pomoćnik Nermin Bukvar. No, ni oni ekipi domaćina nisu pomogli da izbjegne zadnje mjestio na turniru jer je skoro svaka lopta koja je upućena prema njihovom golu završavala u mreži iza indisponiranog golmana Ismara Hukića..
Pehare i priznanja uručio je Izet Bukvarević, nastavnik tjelesnog odgoja u OŠ Kalesija. Utakmice je sudio savezni sudac Admir Avdić, a delegat je bio Šaban Mumić.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE