Kalesija 24°

Mali fudbaleri na čelu sa Miralemom Pjanićem: Zajedno za JMBG!

Bh. reprezentativac i ambasador BH Telecom Sportskih igara mladih Miralem Pjanić podržao je akciju Zajedno za JMBG. Okružen malim fudbalerima iz sarajevske fudbalske škole Valter, Miralem je ponosno podigao natpis „JMBG“.

pjanicvalter

 

Mališani iz „Valtera“ imali su priliku provesti ugodno jutro sa mladim bh. reprezentativcem koji im je pričao o svojim prvim fudbalskim koracima i svojoj karijeri.
Mire je djeci poručio da je u fudbalu najvažnija disciplina:

„Svako te poštuje kada si korektna osoba, kada se ponašaš kako treba prema ljudima koji rade za tebe, i koji odvajaju vrijeme da te nauče nešto. Ono što mi uvijek govore jeste da sam pošten i skroman. Naravno, ima i onih koji su uspjeli i bez toga, ali ja bih djeci poručio da slušaju roditelje, da slušaju osobe s kojima rade. To je potrebno u svakom sportu, ne samo u fudbalu.“

Osim sporta tu je i škola, kazao je Mire i dodao kako je obrazovanje vrlo bitno. „Ja sam imao priliku da počnem u profesionalnoj fudbalskoj školi, i za njih je veoma važno bilo da osim fudbala budeš i dobar učenik, tako da sve to ide zajedno.“

Dječaci iz fudbalske škole „Valter“ sigurno su mnogo naučili od našeg reprezentativca, koji je još jednom pokazao da je veliki humanista i, prije svega, mladić velikog srca.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE