Kalesija 15°

Rasim Omerović primio osobe koje je privodila SIPA

Samir Šehić – Šeha, Meho Đedović, Rasim Zulić i Mustafa Đedović, kojima je Sipa u prekjučerašnjoj akciji vršila pretres kuća zbog sumnje da su povezani s terorizmom, jučer su posjetili kalesijskog načelnika Rasima Omerovića. Žele, kako kažu, da stvar istjeraju na čistac, a na tom putu će ići, ako treba i do Strazbura…

Samir Šehić – Šeha, koji je u toku rata pet puta ranjavan, ogorčen je zbog upada u njegovu kuću.

– Svu svoju krv sam dao za ovu državu. Bez ruke sam ostao na Visokoj glavici i ne žalim, ali neću niko da mi govori da sam ja protiv svoje države. Neko izgleda hoće da mi napravimo neki incident, ali mi to nećemo učiniti. Prije bih sebi štrik oko vrata, nego da tako nešto napravim. Ne znam šta da radim. Imam petero djece, jedno od njih je bolesno, ima rak. Preplašeni su. Ne smiju u školu da idu. Sinoć u 2 sata iza pola noći sam i sam išao u Hitnu, pričao je Šehić, kojem su iz kuće izuzeli 540 CD-ova i sablju.

Potpisat ću da dobrovoljno idem na dživotnu robiju

– Kada su ušli u kuću, rekao sam im da mogu sve dirati i uzimati, samo neka mi ne diraju štapove za pecanje. Često odem na pecanje, bježim od ljudi. Sablju koju su mi oduzeli sam zarobio na Visu. To sam im i rekao. Rekao sam im i da pristajem da potpišem izjavu da ću bez suđenja ići na doživotnu robiju samo ako će ovoj državi biti bolje. Ali znaju oni da mi nismo krivi. Od nas žele napraviti teroriste po svaku cijenu. Kasnije će i svi ostali Bošnjaci doći na red. Koga budu htjeli da smaknu, samo će ga povezati sa terorizmom, govorio je Samir.

Na ovome se neće završiti

Slično su pričali i Rasim Zulić i Meho Đedović, koji su također, kao i Samir Šehić, bili privođeni.

– Zar smo krivi samo zato što nosimo brade i što klanjamo. Neka svi znaju, uvijek ćemo je nositi i uvijek klanjati. A, ako bude trebalo opet Bosnu braniti, prvi ćemo biti. Na ovome se neće završiti, tužit ćemo one koji su krivi što su nas proglasili teroristima. Ako treba, ići ćemo do Strazbura da dokažemo da smo čisti , kazivao je Rasim Zulić.

Prema onom što su saznali tokom ispitivanja, Mehu Đedovića je bio osumnjičen da je pravio eksploziv, a Šehić i Zulić su prevozili.

– Prije nekoliko dana kupio sam dvije tone vještačkog đubriva jer se bavim poljoprivredom. Imam sedam krava u štali i dva plastenika po 400 kvadrata. Obrađujem blizu stotinu duluma zemlje, a oni me pitaju što će mi đubrivo. Misled a ga koristm za pravljenje eksploziva, pričao je Meho Đedović, dodajući das u zabrinuti za svoju sigurnost jer, kako kaže, sad kad sui h proglasili teroristima, sutra ih neko može pokupiti i odvesti u Gvantanamo.

Sve ove ljude dobro poznajem i garantujem da su čisti

Načelnik Rasim Omerović je izrazio žaljenje zbog svega što je učinjeno ovim ljudima.

– Sve ove ljude dobro poznajem i garantujem da su čisti. Kada je riječ o doprinosu za ovu državu, ja se ne mogu nporediti sa Samirom Šehiće i sa onim što je on urdaio za državu. Znam i da su Meho Đedović i Rasim Zulić vrijedni ljudi, da se bave poljoprivredom i da nemaju kad dići glavu od posla. Ovime je nanesena velika šteta i Kalesiji jer su jučer svi mediji u zemlji i inostranstvu pričali i pisali da u Kalesiji ima terorista. Imaju moju podršku i u namjeri da tuže odgovorne za bol i uznemiravanje koje su pretrpjeli i oni i njihove porodice, kazao je Rasim Omerović.

Među onima koji su jučer bili privođeni je i Zihnija Bošnjaković, direktor Zemljoradničke zadruge Voćar Kalesija. Jučer nam je kazao da je još uvijek u šoku i da bi najradije da ga se uopće ne spominje. U Kalesiji su mnogi iznenađeni da se Zihnija Bošnjaković, koji uopće nema bradu i kojeg se ćešće viđa u kafani nego u džamiji, uopće dovodi u vezu sa ljudima koji imaju bradu i za koje govore da pripadaju tzv. vehabijskom pokretu.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Vlada prihvatila tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslo …

Rezultati prvog upisnog roka u školsku 2024/2025. godinu u MSŠ Kales …

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, resp …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

CLOSE
CLOSE