Kalesija 31°

Laži i prevare saradnika TV1 Bore Dukića

2013-07-24 15.32.21Povodom članaka objavljenih na našem portalu  i listu Dnevni Avaz  pod nazivom “Boru Dukića izujedao komšijin vučjak” saopštenjem za medije  obratio se Petar Radić i oštro demantovao i odbacio kao gnusne laži i neistine navedene u članku ovih dnevnih novina.  Krajnje je neodgovorno i neprofesionalno da se u listu jednog takvog renomea kao što je “Dnevni avaz”,  objavi neistinita i neprovjerena informaciju  i na taj način urušava ime  jednog uglednog građanina, odbornika i privrednika – vlasnika pijace Petra Radića.

U člancima objavljenim u subotu i nedelju 20 i 21 jula , navedeno je kako je Boru Dukića prema njegovoj izjavi u utorak 16 jula u 23:30 na putu pored kuće, napao  komšijin vučjak u vlasništvu Petra Radića  i nanio  mu teške tjelesne povrede.

Prema izjavi i navodima Dukića koji se predstavlja kao saradnik TV1, komšijin vučjak ga je grizao za ruku i borba je trajala oko petnaest minuta, da bi nakon njegovog zapomaganja i doziva u pomoc izašla gazdarica na prozor i rekla mu da ide kući bez ukazivanja pomoci, iako je bio sav obliven krvlju.

Dukić je naveo da je otišao u Službu hitne pomoći u Kalesiji gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede, ali da nije zvao policiju jer je, kako navodi „dobar čovjek“. U obraćanju medijima Radić je rekao da je prosto nevjerovatno da se ovakva lažna i neprovjerena informacija objavi u novinama, što ruši ugled i same medijske kuće.

Činjenica je da uopšte nemam psa vučijaka, nego psa rase Tornjak, koji je miran i nikada nije pravio probleme ističe Radić. Nakon dva dana  od događaja, koji se nije ni desio a prije objavljivanja njegovog članka u kome podvlači da nije prijavio događaj, došla je policijska patrola i inspektor, na osnovu prijave Dukića „ dobar čovjek “, koji su na osnovu njegovog pregleda utvrdili da nikakvih ugriza nije bilo, već jedna manja ogrebotina koja nije nastala kao posledica ujeda psa.

Radić ističe, da prema saznanjima iz Hitne službe Doma zdravlja u Kalesiji navedeni  Dukić nije ni tražio pomoć povodom napada psa, i da  nije dobio nikakve potvrde od ljekara, koje je zahtjevala i policija. Da je takvih povreda bilo ( teške tjelesne ) radnici hitne pomoci bili bi dužni da obavjeste policiju o ovom napadu, što nije učinjeno, jer toga nije ni bilo.

Sramno je da se u okviru silnih neistina koje su objavljenje u ovom članku, u cilju narušavanja moga imena, opet prema izjavi Dukića, i to bez ikakve provjere i dokaza u listu iznose teške optužbe i  navodi da sam učestvovao u otmici čovjeka u procesu koji je okončan pred sudom i u kojem sam učestvovao samo kao  svedok sa još desetak ljudi.

Sve ove iznesene laži ne samo da nanose štetu  mom ugledu i poslu kojim se bavim, nego i poslovanju velikom broju drugih ljudi sa kojima radim i  sarađujem kao vlasnik pijace Mahala – Osmaci.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zbog neninih dimija zavolio tradiciju: Dženan Čekić (21) narodnu no …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE