Kalesija 30°

Književnici se družili sa učenicima u OŠ Gornji Rainci

pisciZlatko Dukić, Adnadin Jašarević i Nura Suljkanović posjetili su danas učenike u OŠ Gornji Rainci sa kojima su se družili kroz pisanu riječ, odnosno pjesme i priče. Učenici su imali priliku da gostima predstave svoje pjesme i priče zašto su nagrađeni gromoglasnim aplauzima.

Inače svake godine u oktobru škola u Raincima organizuje druženje sa piscima i književnicima u okviru “Dana knjige”.

“Ukoliko pišete, pišite, ali i učite što treba za školu. Od pisanja se nećete obogatiti materijalno, ali ćete biti bogati kao osoba jer ćete kroz pisanje steći puno prijatelja siguran sam”, rekao je učenicima Zlatko Dukić iza kojeg je veliki broj književnih djela kako za djecu tako i za one odrasle.

Adadin Jašarević je učenicima govorio o svom životnom putu, odnosno zašto se odlučio da piše kao i o svojim pričama za koje je nagrađivan.

Sigurno najviše aplauza privukle su pjesme Nure Suljkanović koja je razveselila i razigrala dječiju maštu da i oni krenu u pisanje.

“Ne sjećam se koju sam prvu pjesmu napisala, ali se sjećam da je bila u školi i da sam za nju dobila pohvale. Za mene je nagrada kada sam sa učenicima i kada im moju pjesmu mogu pročitati i kada vidim da su oni zadovoljni”, istakla je za Kalesija online Nura Suljkanović.

Druženju je prisustvovao i direktor Gradske biblioteke Kalesija Mehmed Hodžić koji smatra da je ovakvo druženje dobro posebno za one učenike koji pišu pjesme. Ima ovdje talenata kako sam ja čuo prilikom čitanja pjesama kazao je Hodžić za naš portal.

Kompletan snimak druženja možete pogledati na NEON TV večeras od 18:00 sati.

pisci1

pisci2

pisci3

pisci4

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zbog neninih dimija zavolio tradiciju: Dženan Čekić (21) narodnu no …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE