12.mar.2011
Specijalitet koji je naročito popularan u kineskoj provinciji Zhejiang priprema se tako da se jaja kuhaju u mokraći dječaka starosti do 10 godina.
Zadnjih godina na našem tržištu je sve više kineskih proizvoda, ne bi nas začudilo niti da ovaj kineski recept postane dio naših prehrambenih običaja.
“Njihovu mokraću svakodnevno prikupljaju u školama i u posudama ih dostavljaju u restoran”, objašnjava Lu Ming, glavni kuhar.
“Jaja se zatim kuhaju u urinu, prvo s ljuskom, a nakon toga i bez ljuske. Tek tada su spremna za konzumiranje. Jelo je ukusno i zdravo, a pomaže pri koncentraciji, liječi groznicu i daje energiju”, dodaje iskusni kuhar.
Iako je jelo lokalna delicija, Ming se nada proširiti ovaj tradicionalni recept i dodati jelo dugom popisu kineskih izvoznih proizvoda, piše Net.
“Trenutno pokušamo pokrenuti izvoz, jer želimo da i ostatak svijeta uživa u ukusnoj kineskoj kuhinji”, zaključuje Ming.
—Jesu li ovo recepti koje želimo u našoj kuhinji!?