Kalesija 20°

Kantonalna inspekcija kontroliše autopraonice


U skladu sa Programom rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona, a vezano za primjene odredbi Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima („Sl.novine FBiH“, broj: 35/09), u mjesecu aprilu vršit će se pojačani nadzor kod subjekata nadzora koji rade bez odobrenja za rad, a bave se pranjem i poliranjem automobila-autopraonice.

U ovim pojačanim aktivnostima učestvovat će tržišno-turistička inspekcija i inspekcija rada KUIP-a TK-a, uz asistenciju MUP-a TK-a.

Kod lica kod kojih se u momentu kontrole inspekcijskim nadzorom konstatuje da rade bez odobrenja za rad izvršit će se privremeno oduzimanje predmeta sa kojima je počinjen prekršaj ili pokušaj izvršenja prekršaja.

O privremenom oduzimanju predmeta izdavat će se POTVRDA, a istovremeno bit će podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom od koga će se tražiti izricanje novčane kazne u iznosu od 1000 – 1500 KM, kao i izricanje zaštitne mjere oduzimanja uređaja, proizvoda i opreme kojima je prekršaj izvršen kao i nezakonito ostvarene dobiti, a sve u skladu sa članom 114. stav 1. i 3. Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima („Sl.novine FBiH“, broj: 35/09).

Gore pomenute aktivnosti inspektori KUIP-a TK-a će provoditi do konačnog uređenja ove oblasti odnosno do momenta dok sve autopraonice koje trenutno rade bez odobrenja na prostoru TK-a ne budu registrovane, odnosno dok iste ne pribave odobrenje za rad nadležne općinske službe, ili rješenje nadležnog suda.

Ovim saopštenjem za javnost želimo upozoriti subjekte nadzora da blagovremeno otklone eventualne nedostatke iz oblasti koje će biti predmet kontrole kantonalnih tržišno-turističkih inspektora i inspektora rada i time izbjegnu sve eventualne neugodnosti kao i nepotrebne finansijske izdatke, bilo kroz eventualno izricanje novčanih kazni ili kroz izricanje zaštitnih mjera oduzimanja predmeta kojim je načinjen prekršaj od strane nadležnih sudova.

KANTONALNA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE TK

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

Pripreme za narednu sezonu u FK “Bosna” počinju 1.jula

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

CLOSE
CLOSE