Kalesija 26°

Kalesijski zvuci snimili duet sa Severinom

Promocija Fondacije “Gorica – Goran Bregović”, bit će  upriličena u četvrtak u sarajevskoj dvorani Zetra,  pod nazivom “Saso Mange – večer donatora”.

Haso-i-Seve

Za publiku se pripremaju brojna iznenađenja, a kako saznaje Dnevni avaz , Brega je napisao pjesmu “Made in Bosnia”, koju će pred publikom u Olimpijskoj dvorani premijerno izvesti Severina i izvorna grupa iz Donjih Rainaca “Kalesijski zvuci” iz, kako članovi grupe dodaju, “slavne Kalesije”.

– To je vrlo interesantan duet, jer će se Severina natpjevavati sa šargijašem Hasanom Požegićem, frontmenom “Kalesijskih zvuka”. Pjesma će se snimiti u Breginom sarajevskom studiju I početkom 2014.godine, zajedno s numerama koje ćese izvoditi i snimiti uživo na koncertu u Zetri, objaviti na CD-u “Saso Mange – Live”. Prihod od prodaje namijenjen je za rad Fondacije. Izdavač za svjetsko tržište bit će kompanija “Universal” iz Pariza, na domaćem tržištu “Hayat Production”, dok će uregionu to biti “Croatia Records” i “City Records” ,kazao je za Dnevni avaz, Faruk Drina, producent koncerta.

Kalesija.com/RadioFERAL

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

U MSŠ Kalesija počeo treći upisni rok koji će trajati do 31. augus …

CLOSE
CLOSE