Kalesija 25°

Kalesija Online predstavlja: Kalesijski slikar Amir Muminović

A.K.

Kalesija Online vam predstavlja:
-Amir Muminović,12.3.1985. Tuzla.
Srednja stručna sprema: Mašnski tehničar, apsolvent na Filozofskom fakultetu u Tuzli, odsjek Bosanski jezik i književnost.
Muzikom (repom) bavio se od 2003. – 2009., u međuvremenu i glumom. Učestvovao na predstavi jednog od najboljih Bosanskohercegovačkih reditelja Harisa Pašovića „Klasni neprijatelj“, sa kojom smo nastupali na najvećim svjetskim festivalima: Singapur, Škotska (Edinburg), Rumunija (Sibiu), Slovenija, Srbija, Hrvatska…

-“Slikarstvom se bavim još iz osnovne škole, mada se to odnosilo samo na ispitivanje moga talenta. Ozbiljnijjim temama i tehnikama pristupio sam nekih 2-3 godine unazad.
S obzirom da se u našoj državi sve zasniva na traganju za egzistencijom, tako sam i ja ponajviše radio slike koje sam mogao prodati (bosanski motive, portreti i slike po narudžbi).
Nažalost, sve ono što podrazumijeva umjetnost je sve manje zastupljeno i kod neafirmisanaih ali i kod profesionalnih umjetnika. Trenutno posjedujem nekih petnaest slika koje ja podrazumijevam umjetničkim.
Uglavnom su to neke obrade predmeta i tema iz povijesti, teme današnjice, neke starine koje sam obrađivao” – ističe Muminović.

Više informacija o radu ovog mladića, ili eventaulne narudžbe slika, preko Facebook grupe:

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_198186120192843&ap=1

“Ono što je predstavljeno na mojim slikama, nije ništa novo u umjetnosti, jednostavno, ja to kažem, isti način kako se neki novi igrač predstavi na terenu, koji ne uvodi ništa novo u igru jednog tima, ali uspije da na najbolji način oblikuje svoju prezentaciju i time postiže uspjeh, tako i ja pokušavam na što bolji način oblikovati svoje slike i predstaviti ih onima koga to “zanima”.
Tehnike koje koristim su grafitna i ulje na platnu ili šperi.
Uskoro planiram, inšallah, neku samostalnu izložbu, kako bih prezentovao svoj rad i drugima.
Dobio sam i poziv od direktora BKC-a Kalesija da budem jedan od učesnika likovne kolonije, “Džafići 2011.”, što je prvi događaj iz ove branše u Kalesiji, i sa zadovoljstvom ću prezentirati svoj rad, zajedno sa nekim akademskim slikarima iz BiH” – rekao je Amir Mumonović za Kalesija Online.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  63-godišnja Zeničanka diplomantica na Odsjeku za arapski jezik i knj …

  Žena i dvoje djece pronađeni mrtvi u stanu muškarca koji se sinoć …

  Šesti memorijalni šahovski turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ik …

  Lejla Taletović učenica generacije MSŠ Živinice

  U četvrtak finale Šehidskog kupa općine Kalesija

  CLOSE
  CLOSE