Kalesija 29°

Kalesija dobila „Dječiju nogometnu ligu“

turnir4Kako bi mališane zainteresirali za nogomet, odgovorni ljudi u Nogometnom savezu Kalesija pokrenuli su „Dječiju nogometnu ligu“ nazvanu „Obnova ZK Caparde“.

U takmičenju dječije nogometne lige učestvuje osam ekipa odnosno osam nogometnih klubova. U sezoni 2014/2015. učešće su uzeli FK „Bjeljevac“, FK „Memići“, FK „Mladost 78“ Vukovije Donje, FK „Rainci Gornji“, FK „Sloga“ Tojšići, FK „Sloga“ Sapna, FK „Spreča“ Rainci Donji i NK-ŠF „Respect“ Kalesija.

Kako nam je kazao Suad Tabalović iz Nogometnog saveza Kalesija takmičenje se sprovodi po dvostrukom bod sistemu, a u ligi učestvuju dječaci i djevojčice koji na dan, 01.01.2014. godine nisu stariji od 12, sa uredno ovjerenim ljekarskim pregledom upisanim u legitimaciju.

Pobjedniku takmičenja za prvenstvo u dječijoj nogometnoj ligi Općine Kalesija, ”OBNOVA ZK” Caparde,  Savez dodjeljuje, pehar u trajno vlasništvo i dvije nogometne lopte obima kojim su se igrale prvenstvene utakmice u tekućem takmičenju, a firma ”OBNOVA ZK” d.o.o. Caparde dodjeljuje, sportsku opremu.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zbog neninih dimija zavolio tradiciju: Dženan Čekić (21) narodnu no …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE