Kalesija 23°

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu u ribolovu

U Bugarskoj se održava jubilarno 70. Svjetsko seniorsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak. U sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine je i Nijaz Noćajević iz Živinica, koji se takmiči u kategoriji osoba sa invaliditetom.
Takmičenje će se održati u petak, 14. juna, i subotu, 15. juna, a Nijaz će kako kaže dati sve od sebe da on i njegov tim osvoje što bolji plasman i da se u našu zemlju vrate s peharom. Konkurencija je velika, te su ovom takmičenju na svjetskom nivou prethodile i velika pripreme.

“U timu nas ima 4 takmičara i rezervni takmičar. Ne možeš biti 100% spreman, ali znam da ćemo svi dati sve od sebe da bi otpecali što bolje.”, kaže Nijaz za portal ntv.ba.

Peca se tehnikom lov ribe udicom na plovak (mach tehnika, šteke i direktasi), u zavisnoti od takmičara ko šta preferira i oprijedijeli se. Tim iz Bosne i Hercegovine prate selektor i dva pomoćnika, te su velika podrška našim predstavnicima i vjeruju da će se kući vratiti sa uspješnim rezultatima, piše ntv.ba.

Za Nijaza ne postoje prepreke, iako je sa samo 15. godina ostao bez noge. On živi puni plućima i svaki novi izazov vidi kao priliku za uspjeh. Ne odustaje od svojih ciljeva i snova ni u najtežim momentima. Zahvaljujući podršci porodice i ljudi koji ga okružuju  postiže zapažene rezultate u sportu. Njegova velika ljubav je sportski ribolov, a da je jako uspješan u tome dokazuju brojni pehari i medalje koje osvaja na državnim, regionalnim, svjetskim takmičenjima.

Već se takmičio na Svjetskom prvenstvu i ostvario zapažen rezultat.

Neovisno od priprema za takmičenja kada ima slobodnog vremena provodi pored rijeke, pecajući, i kako kaže Nijaz, to mu je najbolji bijeg od svakodnevnice. Pored toga uživa u drugim sportovima, biciklizmu i skijanju.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Treće druženje dijaspore i mještana u kalesijskom naselju Brda

U Srebrenici će se održati prvi festival svjetskog filma Silver Fram …

UM “Trik”: U četvrtak kviz o rodnoj ravnopravnosti

Malonogometni turnir Karovine 2024

Rezultati akcije „Lijevak“: Vozači pijani, bez pojasa, koriste mo …

CLOSE
CLOSE