Kalesija 29°

Gužve u Domu zdravlja, ljekari rade bez pauze

Izmjene na receptima koji su namjenjeni za lijekove sa esencijalne liste lijekova i njihovo kašnjenje u isporuci napravilo je velike gužve u Domu zdravlja Kalesija. Zbog gužvi i zbog nemogućnosti da lijekove dobiju onda kada oni žele, pacijenti su danas pozvali i policiju.

„Čekamo po dva sata na pregled i na lijekove, a sa strane ulaze neki ljudi i sve završavaju“, govore ogorčeni pacijenti koje smo zatekli danas u društvu policajaca kako bi istima dali izjave po pitanju navedenih problema.

„Ja imam knjižicu Udruženja antifašista i vjerovali ili ne nemam prednost na pregled, u Tuzli ja imam prednost u odnosu na sve ostale“, govori Šemso Softić koji na štakama čeka svoju mjesečnu terapiju.

„Izmjene na receptima su donijele više posla ljekarima, a i njihovo samo kašnjenje nam je stvorilo probleme. Ja molim pacijente da budu strpljivi jer vjerovali ili ne naši ljeri rade bez pauza kako bi sve stigli“, govori za Kalesija online direktor ove ustanove Nusret Sinanović.

U svemu ovome, najviše ispašta medicinsko osoblje koje radi na prijemu knjižica, jer pacijenti iako je kažnjivo zakonom ih vrijeđaju, verbalno napadaju, ali i ometaju u radu.

policija2

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izetbegović …

CLOSE
CLOSE