Kalesija 31°

FTV: Svijet nogometnog huliganstva, ponedjeljak u 20.10h

Od 16. januara 2012. godine Federalna TV počinje sa emitovanjem dokumentarnog serijala u 10 nastavaka koji istražuje jedan od najmasovnijih huliganskih pokreta u današnjem svijetu: fudbalski huliganizam. Serija Svijet nogometnog huliganstvaThe Real Football Factories, će se emitovati svakog ponedjeljka od 20:10 sati.

Glumac Danny Dyer putuje svijetom i susreće se sa najozloglašenijim fudbalskim huliganima, istražuje razloge njihove mržnje prema navijačima drugih fudbalskih klubova, razotkriva njihove socijalne i društvene korijene, posjećuje fudbalske utakmice i donosi ekskluzivne snimke, snimljene na licu mjesta, iznutra.

U ovom, izuzetno uzbudljivom i stvarnom dokumetnom serijalu po prvi put ćete moći vidjeti huligane na djelu na Balkanu, u Turskoj, Italiji, Argentini, Holandiji, Brazilu, Poljskoj, Rusiji, Škotskoj i Engleskoj. Stvarni snimci, stvarni huliganizam, stvarno navijanje.

U večerašnjoj prvoj epizodi Danny Dyer posjećuje Hrvatsku i Srbiju, dvije zemlje koje su učestvovale u najkrvavijem ratu u novijoj historiji Evrope. Rat za koji neki vjeruju da je počeo sukobom navijača na fudbalskoj utakmici između Dinama i Crvene Zvezde u Zagrebu, maja 1990. godine. U Hrvatskoj, Danny Dayer prisustvuje najvećem hrvatskom derbiju, Hajduk protiv Dinama u Splitu. Nakon toga Danny putuje u Beograd gdje upoznaje navijače Crvene Zvezde, Delije koji odbijaju da se pojave u filmu. No, zato Danny Dyer uspijeva da upozna navijače Partizana, Grobare. Ekskluzivno, on dobija priliku da prisustvuje zabavi Grobara na kojima ima jela, pića, karaoka, droge i oružja. Danny uspijeva prisustvovati fudbalskom i košarkaškom derbiju između Crvene Zvezde i Partizana.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Počeo upis studenata na Univerzitet u Tuzli

Saradnja Federalnog ministarstva okoliša i turizma s predstavnicima n …

Zbog neninih dimija zavolio tradiciju: Dženan Čekić (21) narodnu no …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

CLOSE
CLOSE