Kalesija 20°

FOTO:Udes saniteta i venta, na sreću izbjegnuta tragedija

Muamer Ibralić
Muamer Ibralić – upravljao “Ventom”

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas na dijelu magistralnog puta M4 u kalesijskom naselju Gornji Rainci jedna osoba je zadobila lakše tjelesne povrede.

U nesreći su učestvovali sanitetsko vozilo vlasništvo Doma zdravlja Bratunac kojim je upravljao Dragan Savić, kao i putničko motorno vozilo “Vento” za čijim upravljačem je bio Muamer Ibralić. Kako je za Kalesija online potvrđeno na licu mjesta u sanitetskom vozilu je bio i šezdesetšestogodišnji Savo Jovanović koji je sanitetskim vozilom prebacivan iz Banja Luke prema Bratuncu. Od udara, s obzirom da je Jovanović bio u ležećem položaju njega su “pričepila” zadnja vrata te su na njega pali i medicinski aparati. On je nakon nesreće prevezen u kalesijski Dom zdravlja gdje mu je ukazana pomoć odakle je prevezen u UKC Tuzla na Odjel ortopedije.

Uviđaj su obavili pripadnici PU Kalesija, a saobraćaj na ovoj dionici puta bio je obustavljen oko jedan sat.Uzroci nesreće s ejoš uvijek utvrđuju, ali se pretpostavlja da Ibralić nije prilagodio brzinu uslovima na putu, a prema tvrdnjama očevidaca on je preticao na pravcu pa samim tim udes nije mogao ni izbjeći. On se prema tvrdnjama mještana kretao iz pravca Kalesije prema Tuzli, a od udara uspio je okrenuti sanitet u suprotnom smjeru koji se kretao iz pravca Tuzle.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

Pripreme za narednu sezonu u FK “Bosna” počinju 1.jula

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

CLOSE
CLOSE