Kalesija 23°

FOTO: Vukovijanci ugostili vršnjake iz Konjica

vukovije1„Kulturno naslijeđe moga kraja“ naziv je radionice koja je danas organizovana u Osnovnoj školi Gornje Vukovije a učestvovali su učenici iz pomenute škole kao i učenici iz Osnovne škole Seonica sa područja općine Konjic. Učenici pored učestvovanja u radionici crtanja motiva iz svog rodnog zavičaja uživali i u druženju sa svojim vršnjacima.

Učenicima se prvo obratio direktor Osnovne škole Vukovije Zijad Subašić koji je predstavio historijat škole, ali se pohvalio i činjenicom da ova škola ima i državne prvake kada je u pitanju poznavanje mina. On je kazao da mu je drago što je ova saradnja uspostavljena, te je izrazio i želju da to bude nastavljeno i narednih godina.

Fadil Zatega
Fadil Zatega
Hana Turak
Hana Turak

Zahvalnost gostoprimstvom je iskazao i direktor iz Seonice Fadil Zatega koji je Vukovijance pozvao i na uzvrtani susret, ali je izrazio i želju da ove dvije škole sklope prijateljski odnos za buduće projekte.

Zatega je kazao i da škola u Seonici iz godine u godinu broji sve manji broj učenika, što je slučaj i u Vukovijama, ali se pohvalio i učenicom Hanom Turak koja je predstavljala našu državu na Evropskom takmičenju iz poznavanja saobraćaja koje je održano u Švedskoj, a koja je prisustvovala i radionici u Vukovijama.  On je kazao i to da škola u kontinuitetu izdaje školski list „Izdanak“  gdje se objavljuju radovi učenika, uspjesi ali i rad mnogobrojnih sekcija.

On je rekao i to da je prvi put u Kalesiji, te da se nada da će opet tu boraviti, odnosno da će saradnja biti nastavljena i da će učenici iz Vukovija doći i u Hercegovački kraj gdje puno toplije.

Na kraju druženja učenici su razmjenili i crteže nastale na ovoj radionici sa motivima Atik džamije, šehidskih obilježja kao i sa motivima mostova i drugih kulturnih i društvenih objekata sa područja Konjica koje su učenici nacrtali.

vukovije3

vukovije2

vukovije1

Pogledajte video prilog koji je napravila NEON Televizija:

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih u Kalesiji: Takmičenje u košarci, nogometu i od …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE