Kalesija 29°

FOTO-VIDEO: Startala “Kalesijska likovna kolonija” Džafići

Pod ljepotom vedrog neba, oko tridesetak likovnih umjetnika uzelo je danas  platno za crtanje kao i kistove i boje u ruke. Riječ je o četvrtoj po redu Kalesijskoj likovnoj koloniji koja se održava u dvorištu Rasima Hamidovića koji je sasvim sigurno jedini u našem kantonu koji se može pohvaliti najstarijom “Bosanskom kućom”.

Kako i svake godine do sada generalni pokrovitelj manifestacije je načelnik Rasim Omerović koji je umjetnicima zaželio mnogo sreće i uspjeha u slikanju nakon čega je likovnu koloniju proglasio otvorenom uz želju da radovi koji ovdje nastanu završe na izložbi u našem BKC-u.

Riječi hvale kada je u pitanju ova kolonija nije krio ni direktor BKC-a “Alija Izetbegović” Mufid Klinčević koji je kazao da se ovakve manifestacije trebaju njegovati i trebaju prezentirati javnosti.

“Likovna kolonija u Džafićima je pravi pogodak i mislim da svake godine dobijamo sve više i više umjetnika. Ja sam na čelu organizacionog odbora i mogu vam reći da je mnogo stvari urađeno kako bi danas ovo sve ovako izgledalo”, rekao je za naš portal Klinčević.

Član organizacionog odbora Rasim Hmaidović rekao je da su vrata njegove kuće uvijek otvorena za ljude dobre duše, a to su svakako umjetnici koji dolaze slikaju i ponovno se vraćaju.

Na samom otvaranju svojim nastupom prisutne su zadivili članovi KUD-a “Biser” iz Tojšića koji su se predstavili u najboljem izdanju zašto su nagrađeni gromoglasnim aplauzom svih prisutnih.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izetbegović …

CLOSE
CLOSE