Kalesija 23°

FOTO: Vatrogasci iz Duisburga pomažu Kalesiju

Profesionalna vatrogasna brigada iz Duisburga doprimila je danas pomoć za ugroženo stanovništvo u Kalesiji. Pomoć se ogleda u hrani, odjeći, obući i artiklima i higijenom za djecu.  Inicijator akcije prikupljanja pomoći za BiH odnosno Kalesiju je Elvedin Čajlaković iz Teočaka koji već godinama u ovom gradu radi kao vatrogasac.

“Čim sam predložio ovu akciju svi su odmah pristali. Ovo nije prvi put da mi pomažemo. Do sada smo realizirali akcije u svim zemljama kojima je to bilo potrebno”, rekao je za Kalesija online Čajlaković.

Radost što je pomogao, odnosno što je bio dio tima koji je ovo sve spremio nije krio ni Paul Scheepers koji ističe da će se uvijek odazivati ovakvim akcijama govoreći da je dio pomoći završio u teočaku, a dio u Janji.

“Hvala našim prijateljima koji su ovo doprimili. Svi ovi artikli će dobro doći našem stanovništvu, a hvala i volonterima koji su svakodnevno na terenu i koji pomažu u ovim trenutcima”, kazao je sekretar CK Kalesija Safet Šahmanović koji je jedan od zaslužnih za dolazak ove pomoći u Kalesiju.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih u Kalesiji: Takmičenje u košarci, nogometu i od …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE