Kalesija 31°

FOTO: “Nijemi krik” prodajom narcisa za bolje sutra

dan_narcisaČlanice udruženja “Nijemi krik” iz Kalesije koje okuplja žene oboljele od karcinoma, danas su prodajom narcisa još jednom ukazale na problem zvani karcinom, ali i na bitnost prevencije ove bolesti. Članice ovog udruženja koje je osnovano prošle godine zahvaljujući Hajri Bajrić-Jahić koja je pobijedila ovu opali bolest zajedno sa predsjedavajućim OV Kalesija Nedžadom Džafićem su položile cvijeće i na centralno spomen obilježje poginulim borcima Armije RBiH.

“Meni je drago da je ovakvo jedno udruženje osnovano u Kalesiji i mi ćemo njima pomoći jer je riječ o ženama koje su oboljele i koje djeluju na edukaciji drugih žena kako bi se liječile i kako bi se redovno kontrolisale”, kazao je za Kalesija online predsjedavajući Nedžad Džafić.

On je zajedno sa ženama iz udruženja prošetao i ulicama Kalesije kako bi prodajom narcisa pomogao se rad ovog udruženja. Akcija je nosila naziv “Jedna marka za jedan narcis”, a sav prihod ide za rad “Nijemog krika”.

“Mi se zahvaljujemo našoj predsjednici koja je osnovala ovo udruženje, a hvala i našem Nedžadu Džafiću koji nam je pomogao. Narcisi se bude u proljeće tako se trebaju probuditi i sve druge žene kako bi smo zajendo pomogle jedna drugoj. Mi sada imamo oko 90 članica u udruženju, a nas oko tridesetak je oboljelo od karcinoma”, ističe Nasiha Pjanić potpredsjednica Udruženja “Nijemi krik”.

Ovoj akciji pomoć je pružila i Veronika Žižak voditeljica Kluba žena liječenih od karcinoma koje radi pri Udruženju “Prijateljice” Tuzla koja je kalesijankama dala podršku te im je poručila da druženjem i radom mogu pomoći sebi te da se ne trebaju stiditi toga što imaju, odnosno ne trebaju se stiditi bolesti i trebaju se boriti i liječiti.

Ono s čime žene nisu zadovoljne je i slab odaziv građana Kalesije, a kaciju su pored predsjedavajućeg Općinskog vijeća pomogli i pojedini vijećnici.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zbog neninih dimija zavolio tradiciju: Dženan Čekić (21) narodnu no …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE