Kalesija 24°

FOTO: MSŠ Kalesija dobila video nadzor

video_nadzorU povodu obilježavanja Dana škole, danas je u MSŠ Kalesija upriličeno i puštanje u rad video nadzora. Naime, riječ je o projektu koji je finansiran sredstvima škole, a urađeno je 11 kamera.

“Cilj ovog projekta je da sačuvamo školsku imovinu koja se uništava. Pored toga nadam se da ćemo uozbiljiti i pojedine profesore ali i učenike”, kazao je za Kalesija online direktor MSŠ Kalesija Mersad Hasanović.

Za sada video nadzor je urađen u unutrašnjosti objekta, a u narednom periodu planirana je i ugradnja kamera koje će pokriti ulaze ali i spoljašnost zgrade kako bi se spriječila subotnja “opijanja” u školskom dvorištu i kako bi se pribavili dokazi za osobe koje uništavaju imovinu škole.

“Ono što je dobro sa video nadzorom je što se materijal pohranjuje na diskove mjesec dana, nakon čega ćemo sve arhivirati kako bi u svakom momentu mogli predočiti dokaze koji od nas budu traženi ako je u pitanju neki incident ili slično”,, ističe direktor Hasanović.

Pored školskih hodnika, video nadzorom je pokrivena i sala MSŠ Kalesija gdje su u posljednje vrijeme i zabilježena mnoga uništavanja školske imovine od strane pojedinaca.

video_nadzor4

video_nadzor3

video_nadzor2

video_nadzor1

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE