Kalesija 30°

FOTO: Fudbaleri Bosne bolji od reprezentacije TK

bosnaFudbaleri kalesijske Bosne na Gradskom stadionu u Kalesiji uspjeli su savladati reprezentaciju Tuzlanskog kantona U-19 rezultatom 2:1.

Na samom početku utakmice obje ekipe su ušle oprezno u meč, pa se igra odvijala između dva šesnaesterca. Poluprilike iz prekida su zabilježene na obje strane, no na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0. Izgleda da je trener domaćih Ibro Mahmutović promijenio taktiku na pauzi, pa su igrači Bosne u drugi dio utakmice ušli sa većom željom i motivom za pobjedom.

Reprezentacija TK dolazi u vodstvo pogotkom Sadžida Fazlića (FK Sloboda) koji sa bijele tačke donosi slavlje svojoj ekipi. Nakon postignutog pogotka, domaći su krenuli na sve ili ništa iako je riječ o prijateljskom susretu. Igra se odjednom preselila u šesnaesterac gostiju, a za domaće poravnanje donosi mladi Mirel Ibrahimović.

Neduga nakon prvog, Ibrahimović postiže i drugi pogodak što je u konačnici i krajnji rezultat utakmice. Vrijedi napomenuti da je kapiten reprezentacije TK Sadžid Fazlić član juniorskog sastava FK Sloboda iz Tuzle, a inače je riječ o momku koji je rodom iz Kikača.

FK Bosna Kalesija: Muamer Bukvar, Elvir Majdančić , Admir Mujanović, Jasmin Poljaković, Edin Karić, Nuko Hasanović, Ajdin Salkić, Mehdin Šljivić, Rusmir Lolić, Amir Hamzić, Mirel Ibrahimović. U izmjenama za Bosnu su još nastupili i Armin Atlagić, Sead Kulović,  Ademir Imamović, Suad Tabalović, Ajdin Kulanić, Vahidin Husić, Asim Sušić, Edin Avdić, Semir Mujanović Trener: Ibro Mahmutović

U-19 TK
Sakib Brezičanin, Nedim Ibrić, Hasan Mutapčić, Hazim Đezić, Draženko Stjepanović, Elvedin Aletić, Irfan Selimović, Sadžid Fazlić (C), Alen Mehić, Belmin Idrizović, Almir Mrković, Alen Mehić, Eldar Mešić i Nedim Memišević. Trener: Džanić Nermin

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zbog neninih dimija zavolio tradiciju: Dženan Čekić (21) narodnu no …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE