Kalesija 29°

FK Memići više sretno nego spretno savladali Bijeljevac iz Miljanovaca

fk_memiciPred oko pedesetak gledalaca, doduše više onih iz Miljanovaca nego domaćih Memićana, istoimena ekipa uspjela je savladati ljute rivale ekipu Bijeljevca iz Miljanovaca rezultatom 1:0. Početak utakmice prvih petnaestak minuta pripao je domaćinu, no nakon toga snage na terenu su se izjednačile pa se igra preselila na teren između dva šesnaesterca. I jedni i drugi nizali su priliku za prilikom, ali kao pobjednici su izlazili golmani oba tima koji mogu ponijeti i najveće ocijene ovog derbija.

No, rezultatom 0:0 sa kojim se otišlo na odmor nisu bili zadovoljni domaći igrači koji su sami sebi i predsjednici i uprava, ali i treneri jer za sada nemaju podršku lokalne zajednice. Tako da je pobjeda za njih predstavljala uspjeh jer su sve sami postigli. Njihova upornost se ostvarila u 86. minutu kada se u kaznenom prostoru najbolje snalazi Šemso Pandur koji je loptu “zakucao” u mrežu golmana Semina Smajića.

Ponajbolji igrač u sastavu gostiju iz Miljanovaca bio je Almedin Imšić koji je u više navrata prijetio golmanu Amaru Maloviću koji je u više navrata spašavao stopostotne prilike.

Fotogaleriju sa ove utakmice pogledajte O V D J E

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izetbegović …

CLOSE
CLOSE