Kalesija 15°

FK “Krušik” igra najbolju sezonu od postojanja kluba: Osvojili KUP općine Kalesija, u finalu Šehidskog kupa i prvi na tabeli Druge lige TK

Fudbalski klub “Krušik” Vukovije Gornje trenutno igra najbolju sezonu od postojanja kluba. Nalaze se na prvom mjestu Druge lige TK grupa Jug te su na korak od historijskog uspjeha kluba odnosno ulaska u veći rang takmičenja, Prvu ligu TK.

Pored toga što se nalazimo na prvom mjestu Druge lige naš klub je u tekućoj sezoni osvojio i Kup Općine Kalesija samim tim se plasirao u kantonalni kup gdje je dogurao do 1/8 finala, a izborio je i finale Šehidskog kupa naše Općine gdje će povodom Dana Općine odnosno 23. maja imati priliku da osvoji i taj trofej. Samim tim FK “Krušik” ima priliku da uradi nešto što na našoj općini u bližoj historiji niko nije napravio, osvojio tri titule u jednoj sezoni: Kup Općine, Šehidski Kup kao i prvo mjesto u prvenstvu u kome se takmičimo. Sve je to zahvaljujući našoj divnoj ekipi , momcima koji ginu na terenu boreći se za svoj klub i igraju trenutno najbolji fudbal od postanka kluba. Sve to ne bi išlo tako dobro da ispred tih momaka nema našeg trenera Asim Brđanovića bez kojeg naš klub ne bi bio danas to što jeste. A oni koji su najzaslužniji za sve što se dešava na i oko Krušika , poluge bez kojih Krušik ne bi fukcionisao i neko ko je od Fudbalskog kluba napravio jednu pravu imperiju jesu istinski sportisti koji svakog dana sve više ulažu u razvoj i infrastrukturu našeg kluba gospodin Mirnes i Sakib Hukić. Kada bi svaki klub imao ovakve ljude na čelu kluba fudbal bio na našoj opštini daleko bio na većem nivou.” kažu iz FK “Krušik” za portal NEON Televizije.

Pored svega navedenog relizovano je i nekoliko važnih infrastrukturnih projekata.

Izgrađena je tribina za gledaoce kako bi se mogli lijepo osjećati i uživati na Krušiku, urađena veoma kvalitetna rasvjeta koja je dosta pomogla radu našeg kluba gdje možemo nesmetano odrađivati i večernje treninge , kao i utakmice. Uređen je pristup stadionu, uređene svlačionice, urađene savremene dranaže te sami travnjak doveden u odlično stanje kao i prostor oko stadiona. Također je trenutno u fazi realizacija projketa proširenja granica terena, gdje je obezbjeđen prostor i travnjak, te će naš teren značajno dobiti na veličini i prostoru za igru u polju. Nakon toga krećemo u realizaciju uređenja unutrašnjosti svlačionica kao i proširenju tribina.” dodaju iz kluba.

Trenutni bogat igrački kadar FK Krušik koji je na putu da ispiše historiju čine : Brđanović Meho, Avdić Aldin, Hukić Mirnes, Avdić Edin, Herić Ahmet, Kulanić Aldin, Mujanović Nermin, Brđanović Enver, Hodžić Muaz, Kulašević Hasret, Mešanović Muharem, Aščić Avdan, Subašić Resved, Bukvar Mahir, Mulahalilović Bakir, Habibović Arif, Begić Adin, Avdić Armin, Trgovčević Dženan, Majdančić Dženan, Kadrić Selmir, Subašić Ensar, Avdić Alija, Kehonjić Belmin, Aščić Tarik. Trener ekipe je Brđanović Asim, kapiten Hukić Mirnes kao, kako kažu iz kluba za njih desna ruka Husejnović Mensur.

PLUS VIDEO:

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Vlada prihvatila tekst Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslo …

Rezultati prvog upisnog roka u školsku 2024/2025. godinu u MSŠ Kales …

Senad Mujkanović: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima, resp …

Invaliditet kao motiv za uspjeh: Živiničanin Nijaz Noćajević preds …

Umjesto haljinica i košuljica obukli trenerke: Učenici petih razreda …

CLOSE
CLOSE