Kalesija 22°

Doputovali iz Pančeva kako bi zaigrali nogomet u Tojšićima

pancevoKada su počinjali sa manifestacijom „Tojšićko ljeto“, organizatori nisu mogli ni sanjati da će njihov noćni malonogometni turnir privući pažnju i ljubitelja ovog sporta sa druge strane Drine, tačnije iz Srbije. Naime, na malonogometni turnir koji je počeo prije nekoliko dana prijavila se i jedna ekipa iz Pančeva, koja je i ranije boravila u Tojšićima, ali u okviru saradnje između kulturno-umjetničkih društava „14.maj Tojšići“ i RKUD „Jedinstvo“ iz Pančeva.

„Bili smo tu do sada dva ili tri puta, ali u okviru igara, međutim ove godine smo odlučili da uzmemo učešće i u ovom turniru i za sada smo dobri“, kroz smijeh nam je kazao Ilija Lazić koji je vođa desetočlane ekipe.

S obzirom da su prva ekipa iz Srbije koja se prijavila na ovaj turnir ubrzo su stekli i simpatije od domaćih navijača kojih u vrijeme utakmica oko stadiona bude i preko hiljadu.

„Oni su nama dragi gosti, tu su kod nas spavaju u našim kućama i kažu da su zadovoljni. Naravno i oni su nas pozvali tamo, što ćemo u narednom periodu i uraditi“, kazao je predsjendik Skupštine KUD-a „14.maj“ Izet Šmigalović.

Pored učešća na turniru, za goste je danas bila organizovana i posjeta Tuzli, gdje su obišli te odali počast stradaloj mladosti Tuzle, a zatim su posjetili i Panonska jezera gdje su oni hrabri čak i zaplivali i okupali se.

Kada je u pitanju cijela organizacija oduševljenje nije krio Lazić koji je obećao da će naredne godine iz Srbije dovesti pet ekipa, te najavio i borbu za prvo mjesto.

„Svima već pričamo o dočeku, posjeti, gostoprimstvu dopisujemo se sa našim prijateljima putem facebooka, oni ne mogu da vjeruju da se tako dobro ovdje osjećamo“, rekao je za RTV Slon Ilija Lazić.

On nas je zamolio da napišemo i imena svih koji su došli u Tojšiće kako bi ostao pisani trag o njima, o ekipi koja je iz Pančeva došla u Tojšiće kako bi širila ljubav i uživala u sportu.

Ekipa RKUD-a „Jedinstvo“ Pančevo: Ilija Lazić, Bojan Kondić, Rade Makarun, Slobodan Kondić, Nedeljko Radić, Nenad Terzić, Aleksandar Badža, Miloš Knežević, Zoran Šaić i Filip Pešterac.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

CLOSE
CLOSE