Kalesija 31°

Dobojske “Vojvode” divljale po mezarju u Gornjoj Kalesiji

Simpatizeri dobojske Sloge, prvoligaša u entitetskoj ligi RS, vraćajući se sa utakmice iz Zvornika divljali su po šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji.

Saznajemo kako je se jedan od članova “Vojvoda” popeo na jarbol, odakle je skinuo zastavu Armije R BiH sa ljiljanima. Incident se dogodio oko 19:30 sati, a u prvi mah su se proširile informacije kako je oskrnavljeno i nekoliko nišana. No, preciznijih podataka za sada nema, jer je u toku kriminalistička obrada privedenih osoba.

Naime, nakon divljanja po šehidskom mezarju službenici PU Kalesija uhapsili su nekoliko članova “Vojvoda”. Od dežurne kantonalne tužiteljice saznali smo kako su privedena lica na ispitivanju, te da će odluka o daljem postupku biti donesena nakon što se policijski izvještaj dostavi Kantonalnom tužilaštvu.

Inače, ovo nije prvi incident “Vojvoda”. Prošle godine su divljali u Janji, najvećem bošnjačkom povratničkom mjestu. Uprava dobojske Sloge u nekoliko navrata se ograđivala od djelovanja ove navijačke grupe, ali su pojedini članovi “Vojvoda” nastavili sa svojim nacionalističkim i fašističkim divljanjima.

Sarajevo-x.com

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Džemat Miljanovci pokrenuo akciju izgradnje dječijeg parka

Komunalac Kalesija i ove godine obezbijedio sredstva za nabavku komuna …

Viši inspektor Dragan Lukanović: Marš mira – Odjek želje da …

MZ Jajići organizuje izložbu fotografija nastalih u periodu od 1960 …

UM “Trik”: Likovni natječaj na temu “Rodna ravnopra …

CLOSE
CLOSE