Kalesija 20°

Dijaspora pravi kuće ugroženima u BiH

jukaDijaspora je do sada u više navrata pomagala Bosni i Hercegovini. I u godinama nakon rata prikupljali su sredstva za našu državu, pomagali, pa čak i kuće obnavljali. Zbog vremenskih neprilika koje su zadesile našu državu ponovno je potrebna takva jedna akcija. Tako će 14.juna u Scheidweg-Garage AG u Švicarskoj svi oni koji operu automobil za 35 franaka dobiti i hranu, odnosno hamburger, sendvič ili neko piće, a sva sredstva će biti usmjerena u našu državu kako bi se kupio građevinski materijal za obnovu uništenih kuća.

„Ja pozivam sve naše ljude da se odazovu u što većem broju. Ovo je prva akcija ovog tipa i volio bih kada bi prikupili sredstva bar za dvije kuće, odnosno dva doma za ugrožene porodice“, rekao je Jusuf Bećirović poznatiji kao Juka čovjek koji se do sada više puta dokazao kao humanista, a ne treba mu zaboraviti ni dovođenje u našu reprezentaciju Izeta Hajrovića.

Pored pranja automobila, bosanci i hercegovci će se družiti, ali i planirati nove slične akcije. 14.juna će za sve posjetioce biti pripremljeno i 300 porcija hrane koje će koštati po 10 franaka, a iznos će na kraju biti uračunat sa iznosom od pranja automobila. Organizatori pozivaju sve u okolini da se odazovu na ovu akciju i pomognu svoju domovinu ili kako je nazivaju majku.

„Svi su dobro došli, ljudi iz cijele Švicarske, Austrije pa nije daleko ni onima iz drugih mjesta“, ističe Juka.

juka

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

Pripreme za narednu sezonu u FK “Bosna” počinju 1.jula

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

CLOSE
CLOSE