Kalesija 22°

Da li je Ernes Hidić iz Glumine novi „Zmaj“?

hidicDa je Podrinje rasadnik talenata bar kada je u pitanju nogomet najbolji primjer su reprezentativci BiH poput Vedada Ibiševića, Sejada Salihovića, Miroslava Stevanovića, Ermina Bičakčića i mnogih drugih koji su ranije nosili državni dres. U društvo najboljih uskoro bi se mogao priključiti i osamnaestogodišnji Ernes Hidić iz zvorničkog naselja Glumina. Ovaj mladi nogometaš do sada je upisao tri nastupa za U-19 reprezentaciju BiH, a trenutno nastupa za juniorsku ekipu Željezničara.

Njegov put do uspijeha nije bio nimalo lagan. Početkom 1992. godine njegovi roditelji su ispred agresora prebjegli u Kalesiju a 1995, godine na svijet je došao Ernes.

„Odmah sam znao da će biti nogometaš“,  kroz osmijeh za Kalesija online kaže njegov otac Izudin.

Hidići su iz Kalesije preselili u Sarajevo, a svoje prve nogometne korake Ernes je napravio u ŠF Bubamara, a nakon što je prošao kategoriju pjetlića u ovoj školi zaigrao je i za Radnik iz Hadžića, gdje su ga zapazili čelnici Željezničara koji su ga doveli na Grbavicu gdje i danas nastupa.

Ernesova želja je da zaigra za A tim BiH, a kako je kazao za naš portal ima nekoliko i ponuda iz Švedske, pa će u januaru znati gdje će nastaviti igračku karijeru.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

Akademija FK “Sloga” privukla veliki broj dječaka: Održ …

CLOSE
CLOSE