Kalesija 30°

Časopis studenata Medicinskog fakulteta „Pulsus“ nakon 20 godina ponovo ugledao svijetlo dana

casopisOd posljednjeg broja Časopisa studenata Medicinskog fakulteta „Pulsus“ do danas je prošlo preko 20 godina. Zadnji broj je izašao davne 1992 godine. U međuvremenu se desilo mnogo toga: stasale su brojne generacije ljekara koji su se obavezali na Hipokratovu zakletvu, pojavili su se novi mediji, ali se želja za pisanom riječju održala i upravo takva prezentovana je u novom broju ovog časopisa.

„Ništa od ovoga nebi uspjeli da nije bilo onih koji su prepoznali vrijednost rada studentskog udruženja „Medicus“ i velikog projekta ponovnog pokretanja časopisa „Pulsus“, te izražavamo zahvalnost svima njima a pogotovo generalnom sponzoru Cryo save – Family plus, svjetskoj i evropskoj banci matičnih ćelija i generalnim zastupnicima za BiH“ za kraj poručuju urednici časopisa „Pulsus“.

„Mnogo truda i odricanja je iza ovog velikog projekta, ali mi nismo odustajali. Željeli smo pružiti priliku kolegicama i kolegama da se okušaju u pisanju članaka, kako stručnih tako i naučnih, te vratiti našem Medicinskom fakultetu ono što zaslužuje, a to je upravo ovaj časopis. Željeli smo pokazati da se radom i trudom dolazi do uspjeha“, kazao je Emir Bećirović, student medicine i predsjednik Udruženja studenata Medicinskog fakulteta „Medicus“ ujedno i pokretač i glavni urednik časopisa „Pulsusa“.

Pokrenuti uspavane spisateljske snage, ponuditi čitaocima aktuelne teme i balansirati sa vječitim nedostatkom finansijske podrše nije bila laka zadaća, priznale su potencijalne novinarske kolege u bijelim mantilima.

Osim atraktivnih tema za studenstku populaciju, sa posebnim akcentom na brucoše, svaki naredni broj časopisa sadržavaće temu broja, te rubrike „Gost-i broja“ i „Odjel broja“ uz mnoge zanimljive članke iz svijeta medicine, ali i neizostavni Kutak „Smijehom do zdravlja“.

„Cilj nam je poticati studente na dodatne aktivnosti uz primarne obaveze na fakultetu, a jedna od njih može biti i učešće u nastanku našeg časopisa koji besplatno poklanjamo svim studentima“, kazala je Denisa Kulanić, jedna od urednica časopisa.

O svestranosti studenata tuzlanskog Medicinskog fakulteta i važnosti ponovnog pokretanja časopisa na promociji je govorio dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Farid Ljuca zaželjevši uredništvu i svim ljubiteljima pisane riječi još dosta brojeva „Pulsusa“.

Prisutnima se obratila i direktorica generalnog sponzora projekta, Sanja Todorović Vujičić, koja je poželjela mnogo uspjeha u daljnjem radu i djelovanju, te izrazila zahvalnost i zadovoljstvo što su baš oni bili sponzori prvog broja nakon toliko godina i bili u prilici pomoći studentima, budući ljekarima.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zbog neninih dimija zavolio tradiciju: Dženan Čekić (21) narodnu no …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE