Kalesija 12°

Bliži se rok: Niko ne želi usvajanje Statuta N/FS BiH!


Iako se svi od reda u oba entitetska saveza zaklinju u istrajnost i iskrenost u želji da izvuku naš fudbal iz živog blata, posljednje je sjednica Izvršnog odbora N/FS BiH pokazala da niko ne želi usvajanje statuta.

Savez, odnosno fudbalsku vladu čine predstavnici tri naroda, koji svako iz svojih razloga ne želi ukidanje Predsjedništva. Pokazala je to prošlogodišnja skupština N/FS BiH, a kako stvari stvoje potvrdit će martovska. Predstavnici FSRS smatraju da bi uvođenje jednog predsjednika narušilo “duh Dejtona”, hrvatski delegati upiru prstom u Olimpijski komitet, koji ima trojno predsjedništvo, a bošnjački kadrovi su pokazali najveći stepen amaterizma, borbe za vlastite pozicije i lične interese, piše “san”.

U federalnom dijelu najviše je problema. Da je to tako potvrđuje neregularna skupština sarajevskog kantonalnog saveza, čiji su čelnici mjesecima uvjeravali da je sve čisto, a kada je stiglo upozorenje iz UEFA -e i FIFA -e, na vrat na nos su sazvali novu. Pojavio se problem sa federalnim savezom, koji zbog spornih skupština nema legalitet. Uostalom, javna je tajna da bošnjački čelnici u vrhu saveza jedno govore pred autoritetima iz Ciriha i Ženeve, a sasvim drugo rade i dogovaraju sa svojim partnerima iz FSRS i Hercegovine.Sporne skupštine u federalnom dijelu dale su za pravo čelnicima iz Banja Luke da drže lekciju iz legalnosti svojim kolegama iz Federacije.

Pozivanje na Dejton, molba za pomjeranje martovske skupštine, pozivanje na promjenu ustava BiH, samo je kupovina vremena, betoniranje pozicija i potvrda da niko ne želi usvajanje statuta!

24sata.info

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

“Mladost” slavila pobjedu,”Sloga” i “Bos …

Juniori “Bosne” osvojili drugo mjesto na državnom prvenst …

Završen memorijalni turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ikanović …

Zekerija Jahja Salihović drugi na državnom takmičenju iz islamske v …

VIDEO/ Bez obzira na kišno vrijeme 65 mališana uzelo učešće na &# …

CLOSE
CLOSE