Kalesija 18°

BKC Kalesija: Uskoro hit predstava „Ko je lud“

Kalesijci će uskoro biti u prilici da gledaju hit predstavu KO JE LUD. Riječ je o predstavi koja je rađena po motivima jednočinke “IDIOT” Muza Pavlova, u dramatizaciji i adaptaciji Nedžme Čizmo i režiji Mirze Begovića. U predstavi igraju Zlatan Školjić i Adem Smailhodžic, (glavni glumci filma Amanet), sa stalnim angažmanom u BNP-u Zenica.

Radi se o komediji koja se na jedan duhovit način poigrava sa našom zbiljom i svakodnevnicom. Pacijent dolazi kod doktora tražeći potvrdu da je normalan, i tu počinje priča. Radnja predstave prati čovjeka koji dolazi kod psihologa i traži uvjerenje. Naizgled jednostavan zadatak pretvara sa u ispit u kojem se više ne zna ko je lud.

U ovoj komediji karaktera prikazuje se sav besmisao “ganjanja papira”, koji je manje više sličan u svim ex Yu republikama. Kroz smijeh i komediju, predstava govori o bitnim problemima naše svakodnevnice, našeg društva, inteligentno progovara o mjerama i granicama ljudske banalnosti i svijesti, na šta je to sve čovjek spreman.

Predstava se igra, u ponedjeljak 6. maja, na sceni BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija. Za učenike predstava počinje u 12,00 sati po cijeni od 5 KM, a za sve ostale istog dana u 19,00 sati. Cijena jedne ulaznice (za termin u 19 sati) je 10 KM, no, u prodaju će biti i „porodični paketi“. Ukoliko želite dvije ulaznice možete ih dobiti po cijeni od 15 KM, dok tri ulaznice možete dopiti za 20 KM, ovo vrijedi samo ukoliko rezervišete karte do 3. maja (petak). Karte možete rezervisati u prostorijama JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija ili na broj 035/631-881, svakim radnim danom od 8,00 do 16,00 sati.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

Ovo su simptomi toplotnog udara kod pasa i mačaka

Ravna planina popularno odredište za sve generacije: Pogledajte cijen …

CLOSE
CLOSE