Kalesija 29°

Automobili: Volkswagen Golf Variant

volkswagen-golf-variant-fsi_1d772Nakon brojnih najava, konačno je službeno predstavljena karavanska verzija Volkswagen Golfa sedme generacije, tradicionalne oznake Variant, javljaju hrvatski mediji.

volkswagen-golf-variant-05Bit će to drugi u nizu modela na bazi novog Golfa, za mnoge i najzanimljiviji. Golf Variant zasnovan je na novoj MQB platformi. To je povećalo komfor na stražnjim sjedalima te u karoseriji rastegnutoj na 456 cm osiguralo prtljažnik od 605 do 1620 litara.

SONY DSCZahvaljujući novoj koncepciji, uz korištenje čelika visoke čvrstoće, novi je model 30 posto čvršći od dosadašnjeg, a masa je smanjena za 105 kg. Time su poboljšane performanse i smanjena potrošnja. Sve je ostalo jednako kao u osnovnom modelu Golfa sedme generacije. Pokreće se isključivo turbo motorima s direktnim ubrizgavanjem, od benzinca 1.2 TSI sa 85 KS, do dizelaša 2.0 TDI sa 150 KS. Po prvi put se serijski oprema elektroničkim zatvaračem diferencijala XDS+ (djeluje preko kočnica), što bitno poboljšava performanse na skliskoj podlozi. Variant će biti dostupan i s integralnim pogonom 4Motion. Termin početka prodaje i cijene još nisu poznati.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izetbegović …

CLOSE
CLOSE