Kalesija 20°

Ahmed Čirak košarkaški put nastavlja u sarajevskom klubu Realway

Poslije šest godina u KK “Bosna” Kalesija Ahmed Čirak (2007) školovanje i košarkaški put nastavlja u Sarajevu, u košarkaškom klubu Realway.

“Ahmed je primjer drugima kako se treba odnositi prema klubu, trenerima, kolegama, protivniku…Imao je veliko poštovanje gdje god smo igrali, svojim igrama i potezima oduševljavao je publiku. Šta god da napišemo biće malo za ovog kulturno odgojenog dječaka” piše na zvaničnoj stranici KK “Bosna” Kalesija.

Po svemu sudeći rastanak za izuzetno talentovanim dječakom u kalesijskom klubu nije bio lahak, međutim uprava kluba i treneri sigurni su da će Ahmed nastaviti ono što je započeo u “Bosni”. Kao i svim igračima koje su učili prve košarkaške korake i njemu će na njegovom putu biti velika podrška. Do sada se pokazalo da su mladi košarkaši u KK “Bosna” naučili mnogo toga, te imaju jako dobre temelje za nastavak i napredak.

Na 29. manifestaciji izbora najboljih sportista i sportskih kolektiva Općine Kalesija, Ahmed Čirak proglašen je za najboljeg kadeta. Na završnici lige proglašen za najboljeg igrača i najboljeg strijelca u dvije utakmice koliko su i igrali. Na završnici postigao 64 poena.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Danas obilježavanje godišnjice formiranja sprečansko-muslimanske la …

Putevi u BiH: Saobraća se bez vanrednih ograničenja

Servisne informacije iz Živinica (25. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (25. 6. 2024.)

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

CLOSE
CLOSE