Kalesija 18°

Ovako pomažu Kalesijci: Okrečili džamiju i poplavljeni mesdžid u Maglaju

maglaj radnici1Radnici kalesijskih firmi „Zux-4“ i „Fassprom“ danas su završili krečenje i uređenje mesdžida u naselju Omerdino Polje kod Maglaja, koji je tokom maja potpuno poplavljen.Prije toga, radnici su okrečili i džamiju u mjestu Misurići, koja je tokom nezapamćenih poplava bila pretvorena ambulantu i prihvatilište za unesrećene ljude. Tokom nekoliko dana u džamiji je ukazana pomoć stotinama ljudi, a mnogi su i boravili u ovom vjerskom objektu. Zbog toga, sanacija je bila neophodna.

Zuhdija Karić, vlasnik firme Zux-4 je donirao potrebne boje i materijale za krečenje i sanaciju, dok su radnici firme Fassprom, koja je u vlasništvu Fuada Karića, izvodili radove na džamiji i mesdžidu.

„Pomažući unesrećenim ljudima, naše firme su na ovaj način pokazale svoju društvenu odgovornost. Ovo je samo nastavak pružanja pomoći, jer mi u kontinuitetu pomažemo humanitarne projekte, sportske kolektive i ugrožene građane“ navodi se u zajedničkoj izjavi ove dvije firme.

Ohran Hrustić, jedan radnika, izjavio je da je s radošću prihvatio prijedlog vlasnika firme u kojoj radi i prihvatio da bez naknade, zajedno sa još osam kolega, pomogne krečenje ovih objekata.

„Ovo je na neki način i naša obaveza da pomognemo unesrećenim ljudima. Mi smo pomogli na ovaj način, a pozivamo i sve građane BiH da pomognu ovom gradu i drugim ugroženim stanovnicima“ kazao je Hrustić.

Tokom izvođenja radova radnike su podržali i vlasnici firmi Obnova ZK Caparde i Baja Komerc Kalesija.

maglaj okrecena dzamija

maglaj mesdzid4

maglaj mesdzid1

maglaj mesdzid

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Općinski sud Kalesija: Sedmica sudske nagodbe

JZU Dom zdravlja Kalesija: Javni oglas za prijem u radni odnos

Potvrđena kazna za odlazak na sirijsko ratište

Obilježena 31. godišnjica zločina nad Bošnjacima u Stupnom Dolu i …

Vlada TK: 2 miliona KM za podršku manje razvijenim općinama

CLOSE
CLOSE