Kalesija 10°

Da li će SDP u Tuzli izgubiti vlast?

opcinsko_vijeceŠesnaest tuzlanskih vijećnika koji bi trebali činiti novu većinu u Općinskom vijeću Tuzla, kako je potvrđeno za naš list, naredne sedmice će zvanično uputiti inicijativu za smjenu Joze Nišandžića (SDPBiH), predsjedavajućeg Općinskog vijeća Tuzla.
Ukoliko se desi smjena, ovo će biti prvi put da SDP nije dio vlasti u gradu soli, odnosno da nema kontrolu u Općinskom vijeću Tuzla. Inače, tradicionalno crvena Tuzla je godinama jedno od najjačih SDP-ovih uporišta u našoj zemlji, piše Oslobođenje.
Kako su nam potvrdili neki vijećnici, trenutno se priprema nova većina u Općinskom vijeću, koju će činiti SDA (6), NS Radom za boljitak (3), SBBBiH (3), HDZBiH (2), Stranka za BiH (1) i Enes Huseinagić, samostalni vijećnik. Ovih šesnaest vijećnika čini natpolovičnu većinu, što je dovoljno za donošenje odluka. Ovoj većini mogla bi se priključiti i dvojica vijećnika Tuzlanske alternative.
Predsjednici klubova skupili su potpise i uskoro se očekuje upućivanje zvaničnog zahtjeva za smjenu predsjedavajućeg. Razlog za ovakav potez je nezadovoljstvo radom općinskih službi i pomoćnika načelnika, kazao nam je jedan od vijećnika. Da nešto ne štima u Općinskom vijeću, moglo se vidjeti i na posljednjim sjednicama ovog tijela. Naime, većina vijećnika konstatovala je da ne postoji dobra koordinacija između Vijeća i općinskih službi, te da se ne realizuju zaključci sa Vijeća, a vijećnici ne dobijaju odgovore na postavljena pitanja.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Druga liga FBiH grupa Sjever: “Bosna” igra kod kuće, R …

Odbojkaši večeras u Modriči, odbojkašice u nedjelju u Živinicama

VIDEO/Hedija Žunić keranjem se bavi 59 godina: “Često kerane …

U utorak hafiska dova hfz. Lejli Sinanović

Putevi u BiH: Kolovoz je mjestimično mokar

CLOSE
CLOSE