Kalesija

Svekrvin recept za sevdiđah

Sevdiđah je jedna od tradicionalnih poslastica,možda i pomalo zaboravljenih. U prošlim vremenima seviđah je često bio na trpezi naših domaćica. Fatima Redžić prvi sevdiđah napravila je još kao djevojčica a i danas kaže vrlo često pravi.

Recept:

3 jaja i čašu šećer staviti u posudu te umutiti. Potom dodati čašu i pol pekmeza. Ponovo sve umutiti i dodati pola kilograma kajmaka. Po mogućnosti domaćeg kajmaka. Zatim dodati čašu i po jogurta. Sve zajedno umititi i dodati 2 čaše kukuruznog brašna,te 3 kašike bijelog brašna. Umutiti te dodati prašak za pecivo i vanilin šećer.

Agda: Kada prokuha voda dodati šećera po želji. Zaliti vreo biskvit vrelom agd

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Položen kamen temeljac za novi objekat u Centru „Duje“

Mladi Kalesijci Ahmed, Tarik i Armin spremni za važne utakmice u Slov …

Direktor OŠ “Vukovije” potvrdio: Prijava o sumnjivim osob …

Radna grupa za rješavanje pasa lutalica za Kalesiju, Sapnu i Živinic …

Svečanim koncertom i manifestacijom “Veče sa prijateljima” KUD …

CLOSE
CLOSE

sltr88

slotter88