Kalesija

Svekrvin recept za sevdiđah

Sevdiđah je jedna od tradicionalnih poslastica,možda i pomalo zaboravljenih. U prošlim vremenima seviđah je često bio na trpezi naših domaćica. Fatima Redžić prvi sevdiđah napravila je još kao djevojčica a i danas kaže vrlo često pravi.

Recept:

3 jaja i čašu šećer staviti u posudu te umutiti. Potom dodati čašu i pol pekmeza. Ponovo sve umutiti i dodati pola kilograma kajmaka. Po mogućnosti domaćeg kajmaka. Zatim dodati čašu i po jogurta. Sve zajedno umititi i dodati 2 čaše kukuruznog brašna,te 3 kašike bijelog brašna. Umutiti te dodati prašak za pecivo i vanilin šećer.

Agda: Kada prokuha voda dodati šećera po želji. Zaliti vreo biskvit vrelom agd

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U Kalesiji obilježen Dan državnosti i 30.godišnjica bitke na Lisač …

Stanje na putevima: Saobraćaj otežan i usporen

Dan državnosti: Čestitka načelnika i predsjedavajućeg

Sretan Dan državnosti BiH žele vam NEON Solucije i NEON Televizija

Zmajevi deklasirali Hrvatsku u grotlu Skenderije i napravili veliki ko …

CLOSE
CLOSE