Kalesija 11°

Dan penzionera obilježava i Nedžad Sinanović: “Radio sam sve što sam mogao napraviti svojim rukama”

Penzioneri u Federaciji BiH danas obilježavaju svoj dan – 25. oktobar, a među njima je i Nedžad Sinanović iz Miljanovaca. Nedžad je uvijek volio raditi fizičke poslove i baviti se kreativnim poslom, posebno kada je riječ o struji i drvetu.

Nedžad je svoju karijeru započeo davne 1979. godine kao električar u Crnoj Gori, gdje je radio do odlaska u vojsku. Nakon vojnog služenja, imao je priliku raditi u Iraku, pa se vraća u rodnu Kalesiju, gdje je dobio posao u jednoj kalesijskoj firmi.

Danas, iako “svježi” penzioner, jer je nedavno ispraćen u penziju, Nedžad uživa u svom slobodnom vremenu, sretno se prisjećajući svog radnog puta i doprinosa zajednici.

“Lijepo je penziji. Rahatluk. Radio sam sve što sam mogao svojim rukama napraviti. Nisam se bojao nijednog posla. Radio sam sa željezom, strujom, drvetom… Učim i danas, jer znanja nikad nije dosta.”, ističe Nedžad, koji je imao priliku putovati svijetom, ali nikad nije razmišljao o ostanku negdje drugdje.

Njegovo posljednje radno iskustvo bilo je u firmi NEON Solucije, gdje je radio od 2011. godine Ova firma mu ostavila lijepe uspomene, a posebno ističe svoje kolege.
“Drago mi je što sam imao priliku raditi s dobrim ljudima, posebno s mlađim kolegama koji me uvažavaju i prihvataju savjete,” kaže Nedžad.

Dobri ljudi su sreća na ovom svijetu. Mi imamo sreću da je on bio dio našeg kolektiva.

Moramo priznati da je njegova otvorenost prema dijeljenju znanja i iskustva doprinosila stvaranju pozitivne atmosfere na radnom mjestu. Na Nedžada smo uvijek mogli računati, a svaki projekat koji zamislimo njegove ruke pretvarale su remek djelo. Izuzetan čovjek, koji je svojom smirenošću, strpljenjem i savjetom znao inspirisati svoje kolege.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Na današnji dan poginuo heroj odbrane Bosne i Hercegovine Nesib Malki …

Izvršeni pretresi i na području Kalesije: Oduzeto oružje i opojna d …

Evakuisan Međunarodni aerodrom u Sarajevu, dojavljeno da je postavlje …

Završetak ljetnog računanja vremena i poziv poslodavcima da osiguraj …

Rezime Lokalnih izbora u Kalesiji: Imena novog sastava vijeća, ulaze …

CLOSE
CLOSE