Kalesija

Bahira Osmanović vrijedna domaćica, posebno poznata po svojoj vještini u proizvodnji slatkog i kiselog pekmeza

Behara Osmanović, majka, supruga, nena i vrijedna domaćica iz Bratunca, ove godine će na Sajmu proizvoda žena sa sela ponosno predstaviti sve što je tokom ljeta i jeseni pripremila. Behara se bavi uzgojem kukuruza i različitih vrsta povrća, ali je posebno poznata po svojoj vještini u proizvodnji slatkog i kiselog pekmeza.

Jedan od njenih najtraženijih proizvoda je sok od ruže, čiji nas prepoznatljiv miris vraća u tople ljetne dane. Pored toga, Behara je, kao prava šampionka u proizvodnji domaće hrane, pripremila i razne vrste kiselih salata koje su omiljene među ljubiteljima zimnice.

Za Behara, Sajam predstavlja više od prilike za prodaju – to je mjesto za druženje i razmjenu iskustava s drugim ženama. “Sajam je idealna prilika za prezentaciju zdrave hrane, ali i za povezivanje s drugim ženama. Učešće na Sajmu značajno doprinosi mom kućnom budžetu,” ističe Behara, koja godinama unazad svojim radom doprinosi održavanju ruralnih vrijednosti i promoviše zdravu hranu.

Sajam proizvoda žena sa sela održat će se 19. oktobra 2024. godine na Trgu Slobode u Tuzli od 09:00 do 14:00 sati. Ova manifestacija je dio projekta „Osnaživanje žena, kroz podsticanje rodne ravnopravnosti, je ključni element za ruralni razvoj,“ kojeg podržava We Effect Europe, a sprovodi Udruženje građana Vive Žene iz Tuzle.

Posjetite Sajam i podržite vrijedne žene poput Behare Osmanović, koje svojim trudom i ljubavlju prema domaćoj proizvodnji nude najbolje od prirode direktno iz svojih ruku.

Tuzlainfo.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Uspješno završena sezona kornišona u Srednjoj Bosni – otkuplj …

UM “Trik”: Info sesija za mlade evropske ambasadore (YEA) …

VIDEO/Bundevu od 22 kilograma, kineske pečenjke i druge proizvode Mej …

Kalesijka boračka udruženja pridružuju se protestima u Sarajevu, tr …

Na likovnoj koloniji “KLIK 2024” cilj predstaviti potencijale i l …

CLOSE
CLOSE