Kalesija 12°

Potpisan ugovor o realizaciji projekta dovođenja i spajanja gradske vode u centralnu školu Memići

Potpisan je ugovor o realizaciji projekta dovođenja i spajanja gradske vode u centralnu školu Memići. Potpisnici ugovora su direktor škole Mirzet Alić, a ispred izvođača radova direktor Vodovoda Kalesija Sabahudin Sakić.


Koliko je ovaj projekat značajan govori i to da škola od samog osnivanja 1946.godine pa do danas nije bila priključena na gradski vodovod.
“Ovim putem smo omogućili spajanje lokalnog naselja Memići na gradski vodovod. Realizacijom ovog projekta učenici neće više morati konzumirati vodu iz školskog bunara, već će im biti pružena mogućnost konzumiranja gradske ispravne vode. Osiguranje pitke vode predatavlja prioritet kada je u pitanju zdravlje i zaštita učenika. Vrijednost projekta iznosi 71.800KM, a realizacija projekta će započeti u narednim danima. U ime učenika, roditelja, uposlenika škole i lokalne zajednice, zahvaljujemo se nadležnom ministarstvu i ministru Ahmedu Omeroviću kao i Vladi TK, koji su nam odobrili sredatva za realizaciju ovog projekta” piše na stranici OŠ “Memići”

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Postavljen kamen temeljac za gradnju kampusa Univerziteta u Tuzli

Obilježen “Dan roze vrpce”: Preventivni pregledi su iteka …

Korak prema zelenijoj budućnosti: Grad Živinice usvojio Operativni p …

KK Basket Živinice počeo sa Školom košarke

UKC Tuzla: Okončane procedure, dodjeljen ugovor za nabavku linearnog …

CLOSE
CLOSE