Kalesija 13°

Završeni radovi na uređenju korita rijeke Gribaje u Kikačima

Općinski načelnik Sead Džafić jučer je boravio u Kikačima, gdje je zajedno sa izvođačem radova posjetio radilište gdje se izvode radovi na uređenju korita rijeke Gribaje.

Svjedoci smo da je rijeka Gribaja na ovoj dionici usljed velikih kišnih padavina uvijek pravila materijalnu štetu svojim izlijevanjem kako građanima tako i sportskom kolektivu. Općina Kalesija je uradila kompletan projekat uređenja korita rijeke Gribaje i radimo dio po dio s obzirom na sredstva koja imamo u budžetu. Određen dio sredstava smo dobili i od Vlade TK tako da je dobar dio korita saniran, kazao je načelnik Sead Džafić.

Pored ovog uradili smo i jedan veći propust i popravili put kod mezarja „Kavgara“ gdje je također lokalni potok pravio probleme mještanima, istakao je Džafić.

Kada je u pitanju rijeka Gribaja Općina je ranije uradila dio riječnog korita u zaseoku Spreče kao i novi most za koji je zaslužan predsjednik Vijeća MZ Tojšići Mujo Kadić, a urađeno je i novo korito uz mjesnu pijacu što će pomoći bržem i boljem protoku vode i na tan način će se spriječiti izlijevanje iz korita i plavljenje okolinih objekata.

Ovo je započeto u mom mandatu i dosta posla je urađeno. Kažem imamo kompletnu dokumentaciju imamo i u budžetu novca za nastavak radova što sam obezbjedio kako iz našeg budžeta tako i prijavom na određene javne pozive u TK i FBiH. Nadam se da će budući načelnik nastaviti i završiti ono što sam ja započeo kada je u pitanju korito rijeke Gribaje, rekao je načelnik Džafić.

Press općine Kalesija

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Postavljen kamen temeljac za gradnju kampusa Univerziteta u Tuzli

Obilježen “Dan roze vrpce”: Preventivni pregledi su iteka …

Korak prema zelenijoj budućnosti: Grad Živinice usvojio Operativni p …

KK Basket Živinice počeo sa Školom košarke

UKC Tuzla: Okončane procedure, dodjeljen ugovor za nabavku linearnog …

CLOSE
CLOSE