Kalesija 18°

MSŠ Kalesija svečanom akademijom obilježila 47. rođendan

JU MSŠ Kalesija je danas obilježila Dan škole.

Svečanom akademijom, koja je održana u sali BKC Alija Izetbegović Kalesija, MSŠ Kalesija je proslavila 47. rođendan.

Bogat svečani program pripremili su učenici u saradnji sa profesorima, te su publiku počastili recitacijama, koreografijama o roditeljstvu, bosnoljublju, a gromoglasnim aplauzom za svoje izvedbe nagrađeni su od strane gostiju.

MSŠ Kalesija važi za jednu od vrijednijih i uspješnijih škola na području TK, te su zbog postignutih rezultata na takmičenjima, nastavnim i vannastavnim aktivnostima, profesori i učenici nagrađeni za trud i zalaganje. Profesorima i učenicima su uručena priznanja, kao i privrednim subjektima za podršku i doprinos u poboljšanju uslova rada škole.

 Škola je formirana 20.4.1977. godine, odlukom o osnivanju Srednjoškolskog centra u Kalesiji Skupštine opštine Kalesija na sjednici Vijeća udruženog rada i Društveno-političkog vijeća.

Ističeno da je mješovita srednja škola na osnovu postavljenih kriterija za školsku 2021/2022. godinu, osvojila odlično treće mjesto u konkurenciji od 25 mješovitih srednjih škola u Tuzlanskom kantonu.

Ovakav rezultat je pokazatelj kvalitetnog rada i zalaganja profesora i učenika u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija, u nastavnim ali i vannastavnim aktivnostima. Također, posljednjih godina u kalesijskoj srednjoj školi su u značajnoj mjeri poboljšani uslovi rada, zahvaljujući kvalitetnim projektima koji su prepoznati od domaćih vlasti, ali i međunarodnih organizacija.

Postignuti rezultati MSŠ Kalesija su pokazatelj da se napornim radom i angažmanom uposlenika može promijeniti sveukupna slika o kvaliteti obrazovnog procesa u MSŠ Kalesija.

U odnosu na neki raniji period, kada je određeni broj svršenih osnovaca radije birao neku od škola u Tuzli, danas s razlogom mogu odabrati neko od zvanja i zanimanja u MSŠ Kalesija koja se svrstala u red najboljih škola u Tuzlanskom kantonu.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Kadeti OK “Bosna” osvojili prvo mjesto na turniru u Zenici

U Bosni uvijek imaš prijatelja: Sirijcu Abdurahmanu pružili dom i lj …

Dočekuša, razgovoruša, sikteruša, pije se sa merakom: U Kalesiji 7 …

Ovo su simptomi toplotnog udara kod pasa i mačaka

Ravna planina popularno odredište za sve generacije: Pogledajte cijen …

CLOSE
CLOSE