Kalesija 21°

Nedžad Džafić (SDA) kao nosilac liste dobio najviše glasova

Koliko kvalitetne i sposobne ljude stranke postavljaju kao nosioce lista za OV najbolji su pokazatelj izbori koji su iza nas. Nekoliko prvih ljudi iz stranke završilo je na trećim, četvrtim pa čak i osmim mjestima liste.

Najviše glasova kao nosilac liste dobio je Nedžad Džafić predsjednik Stranke demokratske akcije u Kalesiji koji je osvojio 1.738 glasova. Ovi glasovi Džafića obavezuju da konačno on počne predsjedavati strankom, a ne kao što je do sada bio slučaj da su drugi vodili politiku stranke njemu iza leđa, dok se on kao najsposobniji kadar nije baš  puno pitao.

Drugi po broju glasova je doktor Muhamed Osmanović iz Socijaldemokratske partije koji je sakupio 1.579 glasova. Nosilac liste za OV Kalesija Ibrahim Bećić iz Narodne stranke Radom za boljitak završio je na osmoj poziciji sa svega 136 glasova.  Za mjesto u vijeću, iako je nosilac liste jedva se izborio i profesor Sead Selimović iz Bosanskohercegovačke patriotske stranke Sefer Halilović koji je za glas utekao doktoru Damiru Husiću. Profesor Selimović je završio na drugom mjestu u svojoj stranci po broju glasova, a osvojio je 417 glasova, dok je ispred njega Asim Mehmedović sa 483 glasa.

Iznenađenje nije bilo u Stranci za BiH, SBB-u te Snazi ekonomskog pokreta i A SDA, jer su nosioci lista uspjeli sakupiti dovoljan broj glasova za ulazak. Esad Čanić (SBiH) kao nosilac liste sakupio je 286 glasova, Fikret Suljkanović (SBB) 263, Kasim Selimović (SEP) 531, te Muhamed Alić (A-SDA) 256 glasova.

Možda i najveće iznenađenje doživio  je Abdulah Suljkanović koji nije uspio ući u vijeće ispred Socijaldemokratske unije sakupivši svega 227 glasova. Podsjećanja radi njegova stranka ima jednog vijećnika u vijeću, a riječ je o Ramizu Baručiću koji je u vijeće uskočio sa šeste pozicije na listi sakupivši 280 glasova.

R.A.

 

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

    Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

    Komentari

    Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

    Nogometaši “Bosne” i “Mladosti” ostvarili pob …

    Nebo iznad BiH uskoro bi opet moglo poprimiti čarobne nijanse, “ …

    Usaglašen konačni tekst rezolucije o Srebrenici i dostavljen predsje …

    Team CNC Kalesija traži radnike

    Rile Promet: Prvi kućni sajam namještaja

    CLOSE
    CLOSE