Kalesija 29°

32 kadeta zasnovala radni odnos u MUP-u TK

policijaNakon uspješno završene osnovne policijske obuke, jučer je u prostorijama Policijske uprave Lukavac, održana svečanost polaganja zakletve i uručivanja policijskih znački kadetima XXIV generacije Policijske akademije FMUP-a, u prisustvu menadžmenta MUP-a TK-a, PU Lukavac, rodbine i prijatelja.

Jučerašnjim polaganjem svečane zakletve i potpisivanjem Ugovora, 32 kadeta su zasnovala radni odnos u organizacionim jedinicama Uprave policije MUP-a TK-a kao policijski službenici Tuzlanskog kantona, koji će zajedno sa svojim kolegama krenuti u izvršavanje zahtjevnih i odgovornih poslova i zadataka u oblasti sigurnosti.

U svom obraćanju, ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Midhat Dobrnjić uputio je posebne čestitke kadetima za uspješno završeno školovanje i postignute rezultate, te naglasio da je za njihovo školovanje Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila značajna novčana sredstva.

Policijske značke kadetima uručio je policijski komesar Fadil Šljivić, koji je ovom prilikom istakao uvjerenje da će svi oni opravdati ukazano povjerenje, te da će časno i pošteno obavljati policijski posao, štiteći ličnu i imovinsku sigurnost građana.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Zdravstveni radnici u Sarajevu sutra izlaze na protestnu šetnju, tra …

Putevi u BiH: Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protič …

Servisne informacije iz Živinica (19. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (19. 6. 2024.)

Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izetbegović …

CLOSE
CLOSE