Kalesija 23°

24.06.2013. – Servisne informacije

kalesija2PS Kalesija:  Za vikend na području PS Kalesija imali smo četiri krivična djela krađe i to dva u Zelini i po jedno u Tojšićima i Kalesiji.  U mjestu Gornji Rainci narušen je javni red i mir učestvovanjem u tuči i naročito drskim ponašanjem. Sto se tiče saobraćaja u mjestu Kikači dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo motorno vozilo i malodobni pješak koji je zadobio teške tjelesne povrede.

 

Vrijeme:  U Bosni i Hercegovini danas se očekuje nestabilno vrijeme, praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U prijepodnevnim satima padavine su moguće, ponegdje, na sjeveru i sjeverozapadu, a zatim će do kraja dana postepeno proširiti na veći dio zemlje. Intenzivnije padavine očekuju se na sjeverozapadu.

Vjetar, slab do umjeren, u Bosni sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni.

Dnevna temperatura od 21 do 30°C.

Jutros je na sjeveru Bosne pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim područjima sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 12, Kupres 14, Drvar, Ivan-sedlo 15, Livno 16, Sokolac 17, Bihać, Bugojno, Goražde, Jajce, Sanski Most, Srebrenica 18, Sarajevo 19, Prijedor, Trebinje, Zenica, Zvornik 20, Banja Luka, Gradačac, Mostar, Tuzla 22, Bijeljina, Doboj, Neum, Stolac i Čapljina 23 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u cijeloj Bosni i Hercegovini intenzitet ultraljubičastog zračenja Sunca dostizati vrlo visoke vrijednosti (UV indeks od 8 – 10), saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Biometeorološka prognoza: Povećana naoblaka i nestabilne vremenske prilike, uslovljavaju relativno nepovoljnu biometeorološku prognozu.

Kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogući su reumatski bolovi, glavobolja, dekoncentracija i promjena raspoloženja, saopćeno je iz Federlanog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Stanje na cestama:  Uz povoljne uvjete za vožnju, promet se na većini cestovnih pravaca odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi, priopćeno je iz Asocijacije auto-moto klubova u BiH.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog izvođenja radova na dionici M-4 Tuzla (Drežnik) – Šićki Brod promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, alternativni pravci za vozila koja dolaze iz smjera Tuzle usmjeravaju se u naselju “Irac” na M-4, a vozila koja dolaze iz pravca Šićke petlje na raskrižju za “Siporex” usmjeravaju se na M-4.

Zbog izvođenja radova obustavljen je promet teretnih vozila na dionici M-5 Kaonik – Kiseljak u vremenu od 07:00 do 18:00 sati. Za vrijeme obustave, alternativni pravac je dionica A1 Zenica – Sarajevo.

Zbog izvođenja radova na dionici M-5 Travnik – Donji Vakuf na mostu preko prijevoja Komar, promet je obustavljen u vremenu od 07:00 do 17:00 sati. Za vrijeme obustave promet je preusmjeren preko Rostova (M-16.4 Novi Travnik – Bugojno).

Zbog održavanja vjerskog skupa “Sveti Ivo” u Podmilačju, danas do 16:00 sati bit će potpuno obustavljen promet teretnih motornih vozila na dionici M-16 Jajce – Mrkonjić Grad – Podmilačje – Banja Luka.
Za vrijeme obustave, promet teretnih vozila bit će preusmjeren na alternativne pravce: Jajce – Mrkonjić Grad – Banja Luka; Jajce – Šipovo – Kupres; Travnik – Kneževo – Banja Luka.

Zbog izvođenja radova obustavljen je promet na dionici R-435 Konjic – Borci (dionica Glavčine – Borci) u vremenu od 09:00 do 13:00 sati i od 14:00 do 17:00 sati.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje zbog izvođenja radova prometuje se usporeno, jednim prometnim trakom. Na istoj je dionici zabrana prometovanja za teretna vozila iznad 12 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekuje se na dionicama:
– M-5 Kiseljak – Busovača (u mjestu Bukovci),
– M-5.1 Kiseljak – Rakovica,
– M-14.1 Gradiška – Dubica,
– M-18 Kladanj – Đurđevik, Olovo – Kladanj.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na dionicama:
– M-1.8 Srebrenik – Orašje (u naselju Cerik),
– R-442b Krupac – Igman (u naselju Šerifići),
– R-460 Cerik – Brčko (od „FIS“-a do raskrižja za mjesto Lipovac),
– R-463 Obudovac – Tramošnica.

U Karanovcu na R-414 Karanovac – Kneževo, zabrana je prometa preko mosta na rijeci Vrbas za vozila čija ukupna masa prelazi 20 tona.

Na dionici M-20 Gacko – Tjentište preko prijevoja Čemerno mogu prometovati samo vozila ukupne mase do 15 tona.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, mostom preko rijeke Save, promet teče usporeno za teretna vozila teža od 9 tona, zbog izmjeničnog propuštanja vozila i ograničenja brzine.

 

Kalesija online

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Sportske igre mladih u Kalesiji: Takmičenje u košarci, nogometu i od …

Sportske igre mladih nastavljaju se danas u Kalesiji

Putevi u BiH: Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja …

Servisne informacije iz Živinica (24. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (24. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE