Kalesija 25°

123.000 KM za sanaciju deponije Vis

deponija_visVlada TK dala je saglasnost na odluke o odobravanju finansijskih sredstava općinama Tuzlanskog kantona za projekte iz oblasti zaštite okolice iz sredstava posebnih naknada prilikom registracije vozila. Općini Kalesija za projekte iz oblasti zaštite okolice odobrena su sredstva u ukupnom iznosu od 123.148 KM. Projekti se tiču interventne sanacije privremene deponije Prijemet – Vis Kalesija i uređenja izletišta Pješavica.

Općini Doboj Istok za projekte iz oblasti zaštite okolice odobren je ukupan iznos od 46.640,54 KM. Općina Doboj Istok dostavila je 6 zahtjeva za finansiranje projekata iz oblasti zaštite okolice. Radi se o projektima čišćenja i profiliranja kanala, uređenja zelene površine, zamjene sijalica ulične rasvjete, čišćenja divljih deponija na području općine Doboj Istok 5.002,00 te čišćenja putnog pojasa.

Vlada TK također je odobrila isplatu 168.619,25 KM za finansiranje projekta “Sanacija, rekultivacija i modernizacija pješačke staze Aleja kestenova u Gradačcu” – II faza, općini Gradačac.

Vlada je donijela Odluku kojom odobrava isplatu finansijskih sredstava na ime finansiranja projekta “Poboljšanje usluge i postepeno proširenje pokrivenosti prikupljanja i odvoza otpada sa teritorije općine Sapna”, općini Sapna u iznosu od 22.735,18 KM.

Vlada je odobrila isplatu 233.035,59 KM Općini Živinice za projekte iz oblasti zaštite okolice. Riječ je o 5 projekata među kojima je izrada glavnog kanalizacionog voda-kolektora, kanalizaciona mreža, čišćenje putnog pojasa duž regionalnih i magistralnih puteva, izgradnja kolektora fekalne kanalizacije i sadnja drvoreda.

Odobrena je i isplata finansijskih sredstava na ime finansiranja projekta “Uređenje izletišta u Mjesnoj zajednici Nahvioci na lokalitetu Luka – Joha”, općini Čelić u iznosu od 28.402,50 KM.

Vlada TK dala je saglasnost za odobravanje finansijskih sredstava Općini Lukavac za projekte iz oblasti zaštite okolice u ukupnom iznosu od 89.620,02 KM. Sredstva su namijenjena za povećanje energijske učinkovitosti Doma kulture u MZ Bistarac Donji i odvodnju oborinskih voda sa brda Doležal i brda na području Bistarca te izgradnju dijela oborinskog kanala.

Općini Teočak odobrena je isplata finansijskih sredstava na ime finansiranja projekta “Izrada projekta reciklažnog dvorišta” u iznosu od 9.479,04 KM.

Općini Kladanj odobren je iznos od 43.575,76 KM za finansiranje projekta “Uređenje desne obale rijeke Drinjače pored zanatskog centra u centru Kladnja – II faza”.

Vlada TK dala je saglasnost za isplatu finansijskih sredstava na ime finansiranja projekta “Nabavka kamiona za skupljanje otpada”, općini Banovići u iznosu od 140.572,79 KM.

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Halid Hadžić osvojio prvo mjesto na “ARG Lipnica Open 2024R …

Poljoprivrednici zadovoljni prinosom i kvalitetom pšenice,brine ih š …

Angažovan 71 nezaposleni doktor medicine, projekat se nastavlja

Oglas za posao: Šivač Helena Chair

Deset godina nakon poplava u Kalesiji, ovih dana posljedice ostavlja p …

CLOSE
CLOSE