Kalesija 15°

Život piše romane: Nakon smrti sina, Branka je donirala organe i spasila Nihadu Hamzić iz Jajića

Dirljiva ispovijest Nihade i Branke dokaz je kako se u životu nepredvidivo ukrste putevi sa drugim ljudima koji su često protkani bolom i srećom istovremeno.

Na društvenoj mreži Facebook podijeljena je životna priča Branke i Nihade, koje je život spojio ne tako lijepim okolnostima. Ipak, prijateljstvo se rodilo, a između njih postoji jedna neraskidiva veza.

Priče poput ove, nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim i ulijevaju nadu u bolje sutra.

“Jedan, na oko običan susret, ali ovaj susret je više od toga..
Branka i njena obitelj, nakon što su prije tri godine izgubili dvadesetogodišnjeg sina Stefana, nesebičnom ali prevashodno hrabrom i humanom odlukom (ali to je bila i želja pok.Stefana), darovali organe i tako spasili više života. Dakle, nakon tri godine su smogli snage da potraže primatelje organa njihovog preminulog sina.

Ta im se želja ostvarila prije nekoliko dana kada je Branka saznala da Nihada živi sa Stefanovom jetrom. Povezale su se. Nihada je bila sretna ali Brankina sreća je bila još veća. Stupile u kontakt telefonima a danas su imali i prvi susret uživo.

Neopisiva je Brankina radost što je mogla da zagrli osobu koja živi sa jetrom njenog sina. Sigurni smo da se danas rodilo jedno novo veliko prijateljstvo. Život piše romane, ovo je priča kako se iz jedne teške, tužne, žalosne i mučne situacije može izaći kao pobjednik i kako nečija nesreća može da usreći druge ljude. Zato #budidonor #darujnadu”, napisali su na Facebooku.

Tim povodom oglasila se i Nihada: “Divni ljudi divna porodica, zavoljeh Branku, upoznah Branku. Divna hrabra i prelijepa žena. Naša iskušenja su učinila da samo još više hodamo uzdignute glave. Volim vas i puno sreće i zdravlja tebi Milanu i Nini. Život zaista piše romane, ali za dobre ljude poput vas. Tvoj Stefi i moj Adir vječno u mislima, duše dobre. Iz bašte se ubiru najljepše ruže, pa je Bog ubrao njih dvojicu. Sklonio ih od nečega goreg.”

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

U julu malonogometni turnir Bajro Čamdžić

“Alfa Lux”: Oglas za posao

Putevi u BiH: Jutros se saobraća po mokrom kolovozu

Servisne informacije iz Živinica (13. 6. 2024.)

Servisne informacije iz Kalesije (13. 6. 2024.)

CLOSE
CLOSE