Kalesija 16°

“Živinička devetorka” silovatelja maloljetnice dobila ukupno 14 godina i mjesec zatvora

Kantonalni sud Tuzla je u prvostepenom postupku, nakon što su optuženi na glavnom pretresu priznali krivnju, donio osuđujuću presudu i izrekao kazne zatvora za 9 optuženih zbog krivičnog djela – Spolni odnošaj se nemoćnom osobom- u sticaju sa drugim krivičnim djelima, a vezano za seksualne odnose koje su imali sa maloljetnom djevojkom u periodu od 2. do 4. decembra 2010. godine u Živinicama.

Sud je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora Selmiru Čelebiću u trajanju od 3 godine, Sabahudinu Maziću 2 godine i 1 mjesec, Arminu Ibriševiću 1 godinu i 7 mjeseci, Asimu Ferhatbegoviću 1 godinu i 10 mjeseci, Aldinu Beširoviću 1 godinu i 7 mjeseci za pomenuto krivično djelo počinjeno u sticaju sa drugim krivičnim djelima.

Kazne zatvora u trajanju od jedne godine za krivično djelo spolni odnošaj s nemoćnom osobom su izrečene i Eldaru Klopiću, Jasminu Fejziću, Besimu Huriću i Rahmanović Ernesu, dok je u odnosu na Mirzu Nišića, koji nije priznao krivnju da je počinio ovo krivično djelo, razdvojen krivični postupak.

Kantonalni sud Tuzla je donio Rješenje kojim su optuženi Čelebić, Ferhatbegović, Beširović, Klopić, Mazić i Ibrišević pušteni iz pritvora uz obrazloženje da su im izrečene kazne zatvora ispod 5 godina, te da su na glavnom pretresu priznali krivnju.

Tužilaštvo je izjavilo žalbu na odluku Suda o ukidanju pritvora za optužene, a nakon zaprimanja pismenog otpravka presude će se razmotriti izjavljivanje žalbe na odluku o krivično-pravnoj sankciji.
Podsjećamo da su se optužnicom pomenuti teretili da su u periodu od 02. do 4. decembra 2010. godine u privatnoj kući u Živinicama imali seksualne odnose sa maloljetnom djevojkom koja je zaostala u psihičkom razvoju , pri tome i prije toga joj dajući da uživa alkohol i opojnu drogu marihuana, te time je dovodeći u stanje nemoćnosti u kojem nije bila sposobna da se suprostavi u njihovoj namjeri da s njom imaju seksualne odnose.

Odjel za odnose s javnošću
Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnošću

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
[contact-form-7 id="257132" title="Report error"]

Komentari

Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

Javni konkurs za prijem u radni odnos u JU BKC „Alija Izetbegović …

TRIK Kalesija: “Naš glas za ravnopravnije društvo”

Za “Marš mira” do sada prijavljeno oko 1.400 osoba, veliki broj m …

Obavještenje o povremenim prekidima vodosnabdijevanja

BK Živinice: U nedjelju biciklijada “CoolTura13”

CLOSE
CLOSE