Kalesija

Živinice: Predlagao seksualne odnose kako ne bi ostala bez posla

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv pedesetjednogodišnjeg H.F. iz Živinica koji se tereti da je u vremenskom periodu od 2004. do 2008. godine, kao neposredni rukovodilac radnice H.Dž., u više navrata oštećenu seksualno uznemiravao, neugodnim i uvredljivim dobacivanjem, vulgarnim ponašanjem.

Prema navodima optužnice on je u navedenom vremenskom periodu u više navrata oštećenoj prilazio i predlagao seksualne odnose, upozoravajući je da će u protivnom ostati bez posla, što je za posljedicu kod imenovane prouzrokovalo psihičke probleme.

Dalje se u optužnici navodi da je optuženi H.F. u toku 2007. godine, imenovanu na radnom mjestu pitao da li njen muž može imati spolne odnose sa njom, obzirom da je imao operisano srce, a što je kod iste stvaralo permanentno zastrašujući osjećaj napetosti, nesigurnosti na poslu, fizičke i psihičke ugroženosti, ponižavajuće i prijeteće situacije.

˝Optuženi H.F. se tereti da je ponašanjem i radnjama seksualne prirode, motiviranim pripadnošću različitim polovima kod H.Dž. stvorio zastrašujući osjećaj nepoželjnog seksualnog ponašanja, čime je počinio krivično djelo iz člana 27. Zakona o ravnopravnosti polova u BiH a u vezi sa članom 4. tačka d) istog Zakona˝, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.

tip.ba

Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

  Ukoliko imate više informacija o temi ili nam želite prijaviti grešku možete nas kontaktirati i na e-mail: ntv@neon.ba.

  Komentari

  Kalesija: Otvorena savremena benziska pumpa i autobuska stanica, inves …

  Muslimani večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se ispisuje …

  Košarkaši sutra nastupaju: Juniori domaćini, ostale selekcije putuj …

  Kalesijski odbojaši upisali još jednu pobjedu

  Kako konzumiranje jaja može uticati na gubitak težine?

  BKC Kalesija: U ponedjeljak promocija izuzetno vrijednog djela BOSANSK …

  CLOSE
  CLOSE